3/10/08

Που φυτρώνουν τα Swarovski?


Αυτή την εβδομάδα ψάχνουμε για φωτιστικά, πράγμα δύσκολο και επίπονο, όχι μόνο για τα ποδαράκια μας αλλά και για την αισθητική μας. Γιατί το γούστο είναι κάτι υποκειμενικό και με το που μπαίνεις σε ένα κατάστημα καταλαβαίνεις αμέσως αν σου "κάνει" ή όχι κάτι.
Συμπεράσματα;
Τα Swarovski κάπου φυτρώνουν, γίνεται σίγουρα εξόρυξη σε κάποιο μυστικό σημείο ή κάτι παίζει με τον πολλαπλασιαστή του CERN. Αλλιώς δεν εξηγείται η υπερπληθώρα φωτιστικών με τρεις χιλιάδες κουτσουλάκια με Swarovski, λίγα από εδώ, λίγα από εκεί λίγα παραπέρα. Υπάρχουν ολόκληροι όροφοι καταστημάτων με πολυελαίους που το μάτι μου τους σκανάρει και τους απορρίπτει σε ένα δευτερόλεπτο. Αφού να φανταστείτε μπήκαμε σε ένα μαγαζί και το πρώτο πράγμα που είπα στην πωλήτρια είναι "Στον πάνω όροφο τι έχετε;" Σαν να της είπα, λέει ο Δημήτρης, "Όλα αυτά που έχετε εδώ κάνω ότι δεν τα βλέπω, τι άλλο έχετε;" Σε ένα άλλο, βρήκαμε ένα πάρα πολύ ωραίο με σύρμα (καλά αυτό το φτιάχνει κι η o mother) και έρχεται η πωλήτρια να μας ανακοινώσει ότι εκτός από τις λαμπίτσες που βλέπουμε έχει και κάτι άλλες led που αναβοσβήνουν σε διάφορα χρώματα, μπλε, κόκκινο, κίτρινο, Oh my God!!!
Οι τιμές έχουν την πλάκα τους κι αυτές. Δηλαδή γελάς με το που τις ακούς. Και γελάει τελευταία και η πωλήτρια γιατί φυσικά το μάτι πέφτει στο πιο ακριβό και το φθηνό σπάνια είναι ωραίο και κάνει μπαμ από μακριά ότι είναι πλαστικούρα... Έχω δει φωτιστικά που θα χρειαστεί να πουλήσουμε το σπίτι για να τα αγοράσουμε και να μετακομίσουμε στις Βερσαλλίες αλλά και άλλα που πιο πολλά θα δώσω στον ηλεκτρολόγο για να το τοποθετήσει.
Προς το παρόν κλείσαμε το πρώτο μας φωτιστικό για το σαλόνι, χρειαζόμαστε άλλο ένα για την τραπεζαρία και κάτι απλίκες για τα χωλ αλλά δεν νομίζω ότι ο Δ. αντέχει άλλο περπάτημα και ο λαιμός μας έχει πιαστεί αφού κοιτάμε συνεχώς ψηλά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pantos na ksereis den kai poli eukolo to na psaxneis gia fotistika. Ase, ti einai auto to thema me ta Swarovski? kai episis pou briskoun autes tis times einai me ta kala tous?
Bouliagmenis pigate? ekei exei arketa magazia me fotistika, apo oti thimamai.

Spy είπε...

Έχετε αρχίσει και μου θυμίζετε επικίνδυνα τα νιάτα μας (πέρσι δηλαδή) που είμασταν κι εμείς σ' αυτή τη φάση...
Πλάκα δεν έχει;

mirelen είπε...

Tes Βουλιαγμένης και ξερό ψωμί, αν και αυτό που πήραμε τελικά το βρήκαμε αλλού! Ναοί φωτιστικών στη Βουλιαγμένης και προσκυνήσαμε στους περισσότερους με ευλάβεια...


Spy,η ιστορία επαναλαμβάνεται, είστε μια φάση μπροστά εσείς, οπότε λόγω εμπειρίας είναι λογικό να σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά. Του χρόνου (να είμαστε καλά) λες να λες τα ίδια;

One Happy Dot είπε...

κεριά και πάλι κεριά! άντε αφήστε να σας κάνουμε και κάτι δώρο όταν θα έρθουμε για φαγητό (ναι ναι ναι σε κάθε ευκαιρία θα το επαναλαμβάνω!)

mirelen είπε...

Dot,βρε βρε τα παιδιά, πάλι εδώ; Φαγητό ε; Μισό λεπτό να κοιτάξω την ατζέντα με τα ραντεβού μου!

Naf είπε...

Βουλιαγμένης tres banal....Κηφισίας είναι το νέο must για φωτιστικά!
Αναλαμβάνω συμβουλευτική για maison & decoration στην φιλική τιμή των 10 έουροζ την ώρα!
΄στώ!

mirelen είπε...

Naf, πείτε για κανένα μαγαζάκι αφιλοκερδώς να δούμε το γούστο σας (αν και το έχουμε μυριστεί) και μετά κάνουμε το διακανονισμό.

Pink_Fish είπε...

κατ' αρχάς καλως σε βρήκα στο μπλογκ σου. Την απορία με τα Σβαρόφσκι την είχα κι εγώ, να πω την αμαρτία μου. Έχω την εντύπωση ότι όλη η παραγωγή φωτιστικών, λαμπατέρ κλπ. που έχει πάνω Σβαρόφσκι έχει μαζευτεί εδώ. Τα βρίσκεις παντού: καφετέριες, κλαμπ, μαγαζιά. Πρεπει να είναι καποιο φοβερό τρεντ που (ως συνήθως) έφτασε σε εμάς μερικά έτη φωτός μετά. Εγώ γιατί τα βρίσκω κακόγουστα? Χαιρετώ, σι γιου :)

vassilis3 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
vassilis3 είπε...

δοκιμάστε το κατάστημα φωτιστικά diavgia το site του είναι www.diavgia.gr
Eίναι το πληρέστερο on line eshop φωτιστικών με τιμές και με μεγάλη ποικιλία φωτιστικών, λίγο μπέρδεμα με τις κατηγορίες αλλά κατά τα άλλα πολλά πολλά φωτιστικά.