9/7/10

Έφυγε νύχτα το Flash Forward!


Λίγο πριν τελειώσει το Lost (το οποίο αν και με είχε ξενερώσει στα τελευταία του επεισόδια, το αγαπάω και θα μάθω και στο κουτσουνελόπαιδο να το βλέπει), ξεκινήσαμε να βλέπουμε Flash Forward.


Επρόκειτο για μια σειρά του ΑΒC, που πλασαρίστηκε ως το νέο Lost, αφού είχε και τους ίδιους παραγωγούς. Έπαιζε ο Joseph Fiennes και η Πέννυ και ο Τσάρλυ από το Lost. Η ιδέα του σεναρίου εκπληκτική: ένα black out που έγινε σε ολόκληρο τον πλανήτη ξαφνικά για 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πάντες λιποθύμησαν και όταν ξύπνησαν είχαν όλοι μια ανάμνηση από το μέλλον, συγκεκριμένα από τις 29 Απριλίου 2010.


Η σειρά όμως κόπηκε στην πρώτη σεζόν! Στο τελευταίο επεισόδιο που φτάνουμε στην ημερομηνία του μέλλοντος, και υποτίθεται ότι περιμένουμε με αγωνία τι θα συμβεί μετά, τελειώνει η σειρά… για πάντα! Δηλαδή αντί για season finale πάρε ένα series finale. Και μένεις με ένα WTF τέλος και στα αναμμένα κάρβουνα σαν αναστενάρης. Και ένα καταπληκτικό τραγούδι στην τελευταία σκηνή!!

Γιατί κόπηκε; 
Όπως λέει το TVByTheNumbers, τα πρόσφατα επεισόδια της σειράς έκαναν μέσο όρο μόνο 2.6 σε ενήλικες και ο μέσος όρος του ABC είναι περίπου στο 3.1. Το κόστος της παραγωγής επίσης ήταν υψηλό! Κάτι σαν τον Παπακαλιάτη δηλαδή! Και ακριβό και δεν το βλέπανε!

Κατά τη γνώμη μου οι ηθοποιοί ήταν καλοί, αν και ο Joseph Fiennes θεωρήθηκε πολύ άχρηστος και βαρετός από πολλούς, το στόρυ μια χαρά, είχε πολύ ενδιαφέρον. Anyway, άλλη μια season θα την έκανε άνετα, να μάθουμε κι εμείς σε τι εξυπηρετούν αυτά τα black outs.


Το θέμα είναι ότι οι πιστοί fans της σειράς οργάνωσαν μεγάλες διαμαρτυρίες για το κόψιμο της σειράς και σκέφτηκαν να αναπαραστήσουν τα black-outs που συνέβαιναν στη σειρά, λιποθυμώντας μπροστά από τα κτίρια του ABC αλλά και σε άλλες στρατηγικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή κρατάει και το ανθρώπινο black-out στη σειρά. Γέλασα πάρα πολύ με το βίντεο.
Έχουν φτιάξει και site εδώ και εδώ.
Και την Τρίτη στις 13 Ιουλίου θα κάνουν ένα black out και στη Θεσσαλονίκη!

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται, αλλά μέχρι που το διάβασα στο μπλογκ σου, ούτε ακουστά δεν το είχα! Δεν με εκπλήσσει που δεν έκανε τα νούμερα που περιμένανε.

Πάντως αν είναι να τελειώσει με series finale, καλύτερα να τελειώσει με την πρώτη σεζόν, παρά να κοπεί στην τέταρτη - όπως το The 4400!

Mirelen είπε...

Δεν το είχες ακούσε ε; Κρίμα. Και να ήθελες να το δεις όμως δεν έχει νόημα τώρα, αφού σε αφήνει στα κρύα του λουτρού!