16/9/10

Κοψομεσιάστηκα!

Λοιπόν, το θέμα αγκαλιά συνοδεύεται με το απελπιστικό ερώτημα "μέχρι πότε;". Και για να εξηγούμαστε, η κοπελίτσα μου είναι 9,5 μηνών και κάνει τα πρώτα της βήματα γύρω γύρω από το τραπέζι του σαλονιού ή όταν την κρατάμε από τα χέρια, σημάδι που δείχνει ότι σύντομα θα γίνει ανεξάρτητη και θα πάρει τους δρόμους. Για να κοιμηθεί δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κόψουμε την αγκαλιά, τύπου "σε βάζω στο κρεβάτι, σου διαβάζω παραμύθι, γλαρώνεις, σου λέω καληνύχτα και φεύγω". Αυτό είναι ένα project που θέλει πολύ δουλειά ακόμη. Φαντάζομαι όμως (ελπίζω μάλλον) ότι όσο θα μεγαλώνει θα στρώσει η κατάσταση. Αν πάμε βόλτα και κουραστεί φυσικά θα την πάρω αγκαλιά, αν δυσκολεύεται να φτάσει κάπου, πάλι θα την πάρω. Όμως μέχρι πότε; Γιατί αρχίζει και πονάει φρικτά ορισμένες φορές η μέση μου και είναι μόλις 9 κιλά, μετά τι θα κάνουμε;
Και το ρωτώ αυτό γιατί παρατηρώ ότι η πλειοψηφία των celebrities, εγχώριων και ξένων, κουβαλάνε τα παιδιά τους αγκαλιά και σε ηλικία που άνετα περπατάνε, μη σου πω τρέχουν. Και επειδή το θέμα μου έχει κάνει πάρα πολύ εντύπωση, έψαξα και βρήκα ντοκουμέντα, για να με πιστέψετε.
Πρώτο παράδειγμα η Suri, κόρη του Tom Cruise και της Katie Holmes, η οποία δεν πατάει κάτω εκτός κι αν φορά εκείνα τα τακούνια που της είχε πάρει η μάνα της. Είναι σίγουρο ότι η Katie έχει ξεμεσιαστεί αφού η Suri δεν είναι μικρό παιδί, είναι 4 χρονών, σε λίγο πάει σχολείο! Εντύπωση μου έκανε η λαβή στην τέταρτη φωτογραφία, που δεν ξέρω πόσο βολική είναι για τη μικρή, μια δισκοπάθεια στην Kate όμως θα την προκαλέσει σίγουρα!

Δεύτερο παράδειγμα, οι Brandgelina! Που, εντάξει, έχουν και μια στρατιά παιδιά, δύο να τους ξεφύγουν στον δρόμο θα τρέχουν, αλλά και πάλι επιμένουν να τα έχουν σ υ ν ε χ ε ι α αγκαλιά.
Κι άλλοι celebrities που κουβαλάνε τα παιδάκια τους. Ειδικά τη Victoria Beckham τη βλέπω να παλαντζάρει λίγο αφού είναι και μισή μερίδα.
Α! Και μια εγχώρια σταρ, το Δεσποινάκι.

Έχω κι άλλη μια ερώτηση. Καρότσι μέχρι πότε; Το καταλαβαίνω ότι αν πάρεις ένα νήπιο μαζί σου στη βόλτα ή στο σουπερμάρκετ μπορεί να το χάσεις στους διαδρόμους και να το βρεις κάτω από τα μαρούλια ή πάνω στον πάγκο των τυριών αλλά ξαναλέω καρότσι μέχρι πότε;



Καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:
Ή οι celebrities γονείς θέλουν να βγαίνουν φωτογραφίες μαζί με τα παιδιά τους, αφού αν τα αφήσουν ελεύθερα δεν θα ξέρει που να πρωτοεστιάσει ο φωτογράφος.
Ή φοβούνται μη τα χάσουν ή τους τα κλέψουν;
Ή ξέχασαν να πάνε γυμναστήριο και είπαν να σηκώσουν κανένα βαράκι!

4 σχόλια:

not-just-mums είπε...

mirelen! mi-re-len!
εδώ η suri βγαίνει έξω με τις παντόφλες κούνελους, στην αγκαλιά θα κολλήσουμε τώρα?
όλα αυτά - αγκαλιές, καρότσια κλπ - γίνονται για να αποφευχθεί το embarassment μπροστά στους σαρκοβόρους παπαράτσι. γιατί αν αφεθούν ελεύθερα... celebrities or not, ένα κυνηγητό, μία τσιρίδα θα το ρίξουν, δεν υπάρχει περίπτωση!
ανησυχώ βέβαια λίγο για τον γιωργάκη νικολαΐδη. δεν πρέπει να έχει πατήσει ποτέ χώμα αυτό το παιδί.

mirelen είπε...

yolina, έχεις κι εσύ τα δίκια σου, αφού μιλάς εκ πείρας! Ο Γιωργάκης κρατάει καθαρά τα παπούτσια του για να μη φέρνει λάσπες στο σπίτι!

eriol78 είπε...

Το θέμα της αγκαλιάς είναι μεγάλη "πληγή", κυρίως για την κριτική που μου ασκείται από τρίτους.

Εν συντομία θεωρώ ότι δεν πρέπει να στερείς την αγκαλιά από το παιδί. Όποτε την θέλει θα πρέπει να την έχει.

Τη μικρή μου που είναι 2,5, δεν χάνω την ευκαιρία να πάρω αγκαλίτσα. Μερικές φορές τα παίρνω και τα 2 πάνω μου (σύνολο περίπου 25 κιλά) αν χρειαστεί.

Θα δεις ότι κάποια στιγμή από μόνη της θα το κόψει. Απλά θέλουν να ξέρουν ότι είσαι διαθέσιμη. Από τη στιγμή που γίνει αυτό το δέσιμο, ανεξαρτητοποιούνται. Θα δεις.

Άλλωστε για πόσο νομίζεις ότι θα πάνε με τα νερά μας; Η εφηβεία θα έρθει και τότε ...

Αν θες ρίξε μια ματιά:
http://blogging4nothing.info/category/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/

Ανώνυμος είπε...

Cool ladies! Oι celebrities φωτογραφίζονται συνέχεια με τα παιδιά τους αγκαλιά γιατί έτσι προστάζει το καλό image making, Και λες εσύ τώρα "πώς είναι τόσο φρέσκια, μοντέρνα, δροσερή, χαρωπή, cool κλπ κλπ και τόσο μαμά ταυτόχρονα? Υπέρεχει, δεν μπορεί!". ΄Πίσω από τα φώτα είναι όλες μαμάδες σαν και μας (με ...χμ.. λίγο υπηρετικό προσωπικό παραπάνω και έναν προσωπικό γυμναστή, μακιγιέρ, αμπιγιέρ, ....κάτι σε -ερ γενικώς!)

Anyway, για να ρθουμε στο θέμα μας, αν το παιδί δεν ξεκολλάει, κάτι "παιζει". Εχει αλλάξει κάτι στη ζωή σας, έχει ξεκινήσει κάτι καινούργιο? Κάνε δελεαστικό το κάτω με διάφορα καλούδια που θα το κάνουν να ξεχαστεί. Η παρέα με άλλα παιδιά επίσης βοηθάει.
Αυτά. Σόρι για την κατάχρηση χώρου.

http://newagemama.wordpress.com