24/9/10

Καλό φθινόπωρο


Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με τις αυτοσχέδιες πιτζάμες και τα στο περίπου νυχτικά. Δηλαδή είναι ο μήνας που ακόμη στις ντουλάπες μας έχουμε τα καλοκαιρινά και διστάζουμε να συζητήσουμε για να «κατεβάσουμε» τα χειμωνιάτικα (αυτή η έκφραση δεν νομίζω πως θα εκλείψει ποτέ, κι ας μην έχουν πια πατάρια τα καινούρια διαμερίσματα, κι ας αποθηκεύουμε τα ρούχα μας στις μοντέρνες μας αποθήκες). Έτσι λοιπόν το βράδυ, επειδή κρυώνω βάζω το καλοκαιρινό νυχτικό μου και από πάνω μια μακριμάνικη μπλούζα. Ή βάζω κανένα μακριμάνικο μακρύ μπλουζάκι. Η μικρή φορά παντελονάκι και κάλτσες και όσες φορές κι αν την σκεπάσω με λινή κουβερτουλα τη βρίσκω κάπου στην άκρη του κρεβατιού μπερδεμένη, πώς τα καταφέρνει;
Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της οργάνωσης. Αυτή την Κυριακή είναι η βάπτισή της μικρής και ο πυρετός της προετοιμασίας έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν θυμάμαι αν αποφασίσαμε συνειδητά να τα κάνουμε όλα στο χέρι, μπομπονιέρες, μαρτυρικά, προσκλήσεις, μια έκπληξη για το τραπέζι, πάντως το χαρήκαμε και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Να μην κλάψει πολύ το ζουζουνέλι και να μη χρειαστεί να πάω με χάρτινη σακούλα στο κεφάλι ώστε να μη με βλέπει και κλαίει πιο πολύ. Ούτε με ομπρέλα επίσης. Γιατί τα μετεωρολογικά site μου τα λένε κάπως περίεργα. Ο καιρός μέσα στην εβδομάδα έχει ψυχράνει, ήρθε το φθινόπωρο, μια παράταση ζητήσαμε καλέ μου, και από Δευτέρα κάνε ό,τι θέλεις.
Ο Σεπτέμβριος είναι και ο μήνας της παραλαβής των βιβλίων για το πανεπιστήμιο. Σήμερα παρέλαβα τα βιβλία του πρώτου μαθήματος που έχει να κάνει με το Βυζάντιο και χάρηκα. Μάλιστα, χάρηκα πιο πολύ όταν πήγα στο ταχυδρομείο να πάρω το δέμα και ο κόσμος στην ούρα, σχεδόν με μια φωνή, μου παραχώρησε τη θέση του. Μάνα, φοιτήτρια με μωρό στο καρότσι, ξεκινά διάβασμα. Ε, αφού τα κατάφερα πέρυσι με το νεογέννητο, φέτος θα αριστεύσω. Καλά, και να μην αριστεύσω, θα γεμίσω γνώσεις και θα πάω και στις συναντήσεις, τις οποίες έχασα πέρυσι σχεδόν όλες γιατί θήλαζα και δεν μπορούσα να υπολογίσω τις ορέξεις της μικρής ταλιμπανέζας!
Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Δεν θα πάω φέτος, όχι γιατί δεν μπορώ να αφήσω κάπου το μωρό αλλά γιατί είμαι μακριά από τα σινεμά και θα είναι ένα μικρό ταξίδι και θα έχω και την έννοια να γυρίσω. Πέρυσι, έγκυος, πήγα σε πολλές ταινίες, κι ας καραδοκούσε η γρίπη των χοίρων, οπότε ας δώσουμε ραντεβού για του χρόνου.
Καλό φθινόπωρο!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι έναν δημιουργικό, εμπνευσμένο Σεπτέμβρη! Με το καλό η βάφτιση!

efal είπε...

Με το καλό η βάφτιση αλλά και η φοιτητική -υπέροχη- αναμπουμπούλα! Όλα θα πάνε καλά.
Καλό μας φθινόπωρο.

not-just-mums είπε...

να την χαίρεστε την μικρή σας.
να περάσετε μία υπέροχη, φθινοπωρινή, γλυκιά μέρα!

Crazy Tourists είπε...

Πρέπει να πώ ότι έχω εντυπωσιαστεί! Και μαμά και φοιτήτρια!! Ουάου!! Καλή δύναμη και να σας ζήσει η μικρή!

Τρελοτουρίστρια

mirelen είπε...

Newagemama, σε ευχαριστώ πολύ!!!

Efal, ευχαριστώ, καλό φθινόπωρο!!

Yolina, μακάρι να πάνε όλα καλά!

Crazy Tourist, άνεργη μαμά, φοιτήτρια στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ευχαριστούμε...