7/7/11

30 hours to Mars

Σημείωση: ok έχω να πάω σε συναυλία από πέρυσι στους U2 αλλά σε αρένα χρόνια πολλά οπότε αν γίνω λίγο γραφική στις περιγραφές μου θα πει ότι μεγάλωσα…

Εδώ και μήνες είχαμε κλείσει τα εισιτήρια για τη συναυλία. Κανονίσαμε baby sitting στη γιαγιά και ξεκινήσαμε. Είχα σκεφτεί να πάμε με τραμ αφού ο τόπος διεξαγωγής ήταν η Πλατεία Νερού του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου αλλά τελικά πήγαμε με το αυτοκίνητο και ευτυχώς υπήρχε πάρκινγκ για τη συναυλία, φτάσαμε 7 και κάτι, οπότε παρκάραμε άνετα και περιμέναμε να ανοίξουν οι πόρτες. Σε αυτή την αναμονή, ένιωσα πραγματικά γριά. Γύρω μου ήταν ένα πολύχρωμο πλήθος από δεκαπεντάχρονα αγόρια και κορίτσια, με σορτσάκια, βαμμένα μπλε νύχια και κοτσίδες. Τα περισσότερα φορούσαν φαρδιά μπλουζάκια των 30 seconds to Mars και κρατούσαν κινητά τηλέφωνα. Μερικά παιδιά είχαν έρθει με τους γονείς τους. Μάλιστα κατάφερα να βγάλω φώτο έναν μπαμπά ο οποίος είχε πάρει ένα σκαμνάκι μαζί του! Τι να είχε στο μυαλό του ο άνθρωπος! 

Από εκεί άρχισα να την ψιλιάζομαι. Έχοντας δει το Closer to the Edge μπορείς να καταλάβεις τι εστί συναυλία των 30STM. Και εντάξει δεν το παίζω υπέρτατη φαν, ξέρω 4-5 τραγούδια τους. Έχω, λοιπόν, την εντύπωση ότι είμαστε ξενέρωτοι για μια τέτοιου μεγέθους συναυλία. Θα επιχειρηματολογήσω, εντάξει;
Στις 7 και μισή, πράγματι άνοιξαν και μπήκαμε μέσα. Στο βάθος η σκηνή, αριστερά μια μίζερη εξέδρα. Το pitch A και την Αρένα τη χώριζαν μεταλλικά κιγκλιδώματα, αλλά στο πλάι αριστερά, ένας τεράστιος χώρος άδειος, για να περνάνε όσοι πήγαιναν στο pitch A. Καθίσαμε ακριβώς εκεί, στην ακρούλα χαζεύοντας την εξέδρα. Στα decks έπαιζαν οι Playmen, οι οποίοι ήταν πάρα πολύ καλοί αλλά ένιωθα ότι εκεί που ήμασταν ο κόσμος δεν συμμετείχε. Εγώ που πάντα φοβάμαι ότι θα με παρασύρουν στις συναυλίες σε αυτούς τους κύκλους που κάνουν αγκαλιασμένοι κάποιοι χορεύοντας. Στους vips ξεχωρίσαμε τους μεγάλου βεληνεκούς Κώστα Φραγκολιά και τον Γιώργο Χρήστου. Anyway, μετά ήρθαν στη σκηνή οι Marsheaux (μη νομίζεις ότι το κατάλαβα τότε, τώρα το googlαρα. Δεν τρελάθηκα, αλλά είχα και τους διπλανούς μου που βαριόντουσαν. Μετά ξαναήρθαν οι Playmen, πιο δυνατά αυτή τη φορά και κάπως ζεστάθηκε το πλήθος. Μετά, με το που τέλειωσαν, και είχε πάει ήδη 10 παρά, μια κυρία λιποθύμησε. Και όπως ήταν φυσικό, μέχρι να τη συνεφέρουν και να την απομακρύνουν η συναυλία δεν θα άρχιζε.
Οι 30STM ήρθαν στη σκηνή στις 10:05 περίπου. Και έκαναν μια απίθανη συναυλία μόνο που εγώ δεν κατάλαβα τίποτα γιατί είμαι πολύ κοντή για να πηγαίνω αρένα, δεν βοηθούσαν οι διπλανοί, τη μισή ώρα την πέρασα κρεμασμένη στα κάγκελα για να βλέπω ή στις μύτες. Μέχρι που ο securitas άρχισε να κάνει τα στραβά μάτια και άφηνε κόσμο να περάσει στο pitch A. Θα μου πεις, κοπελιά, εσύ πλήρωσες για να δεις τη συναυλία από εδώ, κάτι τέτοια κάνετε εσείς οι Έλληνες λαμόγια κλπ. Και θα έχεις και δίκιο. Αλλά ρε παιδί μου, δεν το ήξερα ότι θα είμαστε τόσο ξενέρωτα εδώ πίσω και δεν έδωσα τα επιπλέον 20 ευρώ. Όταν όμως ξεγλυστρίσαμε κι εμείς και πήγαμε μπροστά, τα τελευταία λεπτά (μην φανταστείς) ένιωσα πραγματικά σε ποια συναυλία είχα πάει. Είχε προηγηθεί ένας μονόλογος του Jared για το πόσο χαίρεται που ήρθαν στην Ελλάδα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για εμάς και πως μας συμπονάει και πως θα επιστρέψουν ξανά. Μετά άρχισε να ανεβάζει κόσμο στη σκηνή κι ένας του είπε να μας πει «είστε πολύ μαλάκες», οπότε μια χαρά. Και ξαφνικά είπε «γειά σου Athens» και έφυγε. Και ενώ έπρεπε να σειστεί ο χώρος για το encore, ρε συ ο κόσμος άρχισε να φεύγει… Και από το pitch A ακόμη. Είδε κι απόειδε ο Jared και η μπάντα και ξαναήρθαν οι άνθρωποι να κλείσουν με το Kings and Queens. Σε αυτή τη φάση πρέπει να ανέβασε πάνω από 100 άτομα στη σκηνή, κάτι που το συνηθίζει στις συναυλίες. Και έτσι, τελείωσε, μία ώρα μετά την έναρξη περίπου. Και ήταν τέλεια, γιατί τουλάχιστον τα τελευταία δέκα λεπτά, έβλεπα και χόρευα και έβγαζα φωτογραφίες και jumb jumb jumb.
Μετά πήγαμε να πάρουμε το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ και η securitu μας είπε ότι μόλις αδειάσει θα το κλείσει, οπότε δεν θα μπορούσαμε να πάμε να τσιμπήσουμε κάτι με τη ησυχία μας απέναντι. Έτσι μείναμε αποκλεισμένοι για καμιά ώρα με σβηστή τη μηχανή, ακίνητοι σε μια ουρά που δεν είχε σκοπό να κουνηθεί, τρώγοντας βρόμικα στο αυτοκίνητο. Στο τέλος, κάναμε αναστροφή και βγήκαμε μαζί και άλλους από πίσω, καταλήγοντας σε άλλο μποτιλιάρισμα. Και παρκάραμε στην άκρη και κάναμε μια βόλτα στη Μαρίνα του Φλοίσβου μέχρι να αδειάσει ο δρόμος, γιατί δεν είχαμε και βενζίνη (ο νόμος του Μέρφυ, είχε ανάψει λαμπάκι). Κι έτσι τελείωσε η εμπείρια 30 Seconds to Mars που για κάποιο λόγο είχε γίνει 30 Hours to Mars... 2,5 ώρες μετά το τέλος της συναυλίας φτάσαμε σπίτι.

Συμπεράσματα
Είμαι πολύ κοντή για να πηγαίνω σε αρένα.
Ο μέσος όρος ήταν 15 χρονών, είμαι γριά.
Οι 30STM είναι ΤΟ συγκρότημα κι εμείς (κι εγώ μαζί) δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε σε τέτοιου είδους συναυλίες.
Οι διπλανοί μου ήταν ξενέρωτοι.
Έπρεπε να κλείσουμε εξ αρχής εισιτήρια για pitch A (τσιγκούνηδες)
Τα βρώμικα κάνουν 5 ευρώ έκαστο αλλά είναι νόστιμα τα άτιμα.

Ερωτήσεις
Η κυρία έπρεπε να λιποθυμήσει ακριβώς πριν ξεκινήσει η συναυλία;
Η διοργάνωση από τη spicy δεν θα έπρεπε να ήταν υπεύθυνη και για το χαμό που έγινε στο πάρκινγκ μετά;
Αν δεν μπορούσαμε εμείς να φύγουμε, 2 ώρες μετά τη συναυλία, το συγκρότημα με τι έφυγε; Με ελικόπτερο;
Η securitu πίστευε ότι θα πάει νωρίς στο σπίτι της;
Άραγε ο κύριος χρησιμοποίησε το σκαμνάκι;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Ιάσονα αν και πιστεύω ότι η πραγματικότητα πρέπει να είναι λίγο πιο σκληρή. Ότι δηλαδή ο Jared leto δεν τραγούδησε κανένα ρεφρέν από τα τραγούδια (τα περισσότερα από τα οποία δεν ήταν καν ολόκληρα). Και ντάξει πες αλλάξανε στυλ στο τελευταίο άλμπουμ και θέλουν και συμμετοχή του κόσμου αλλά αυτός δεν τραγουδούσε ούτε τα παλιά. Ακριβώς αρπαχτή ήταν. Περάσανε μια χαρά αυτοί βλέποντας τον κόσμο να γουστάρει φουλ και χέστηκαν για το κοινό που ήξερε κάτι παραπάνω. Γιατί απορούσα σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας γιατί βλέπω όλους να φωνάζουν, να χειροκροτάνε και να γουστάρουν φουλ. Και τώρα με αυτό το άρθρο συνειδητοποίησα γιατί. Γιατί το μισό κοινό ήταν 15χρονα που πηγαίναν στην πρώτη συναυλία γιατί μάθανε τη μπάντα αυτή από το mad και το mtv και δεν ήταν και μέσα στην αθήνα ώστε να μπορούν να πάνε. Και το άλλο μισό ήταν ενήλικες που είδαν το ντόρο που γινόταν τόσο καιρό σε τηλεόραση ραδιόφωνα αφίσες κλπ και είπαν να περάσουν διαφορετικά ένα καλοκαιρινό βράδυ. Δηλώνω πλήρως απογοητευμένος και εκνευρισμένος από το χθεσινό live και από το συγκρότημα αλλά και από τον κόσμο...

(αν μπορείς δημοσίευσε το σχόλιό μου στο rocking.gr γιατί δεν με αφήνει επειδή δεν έχω fb... thanks)

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να ξεχωρίσω σε ποια σημεία ειρωνεύεσαι και σε ποια όχι. Χμμμμ....

Ρεβεκκα είπε...

Φανταζομαι τα πιτσιρικια θα χορευαν.Μαλλον φταιμε κ εμεις που μεγαλωνοντας τα ψειριζουμε ολα,κ βαζω τον εαυτο μου πρωτο απο ολους.Παντως δεν μπορει θα ξεδωσες λιγο ετσι?φιλια.

One Happy Dot είπε...

Θα σου απαντήσω καλύτερα μεθαύριο μετά τη συναυλία των Bon Jovi στην οποία εκτός της ηλικιακής απόκλισης θα παω και χειρουργημένη οπότε...ακόμα περισσότερο διπλωμένη! Rock on mama!!!!

Ανώνυμος είπε...

Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your further post thanks once again.
my webpage - Ferieleilighet Tyrkia

Ανώνυμος είπε...

I am regular visitor, how are you everybody? This article posted at this
web site is genuinely fastidious.
Feel free to surf my blog ; diablo 3 monk guide

Ανώνυμος είπε...

It's going to be finish of mine day, but before finish I am reading this great post to increase my experience.
My webpage ... laser tattoo removal

Ανώνυμος είπε...

I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.
My weblog skin whitening

Ανώνυμος είπε...

Excellent article. I definitely love this website. Keep it up!
my page: how to cure pimples

Ανώνυμος είπε...

When someone writes an piece of writing he/she keeps the idea of
a user in his/her mind that how a user can be aware of it.
So that's why this article is outstdanding. Thanks!
my page > http://boligityrkia.net/eiendom-alanya

Ανώνυμος είπε...

Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the
favor”.I am attempting to find things to enhance my web site!
I suppose its ok to use a few of your ideas!!
Feel free to surf my site :: bostad i alanya

Ανώνυμος είπε...

Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend
your website, how could i subscribe for a blog website?
The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept
Also see my web site > saggy belly