28/3/07

Can you afford it? No.

Αυτές τις μέρες το blog θα είναι λουλουδάτο. Αν πλησιάσετε μάλιστα στην οθόνη του υπολογιστή σας ίσως να μυρίσετε και την ευωδιά της άνοιξης.

Και συνεχίζω αφού πήρα κι εγώ τη τζούρα μου. Δύσκολα τα πράγματα τα βλέπω.

Η αναζήτηση αίθουσας για τη δεξίωση του πολυαναμενόμενου γάμου φαντάζει άθλος του… Ηρακλή. Η λέξη είναι μία. Πανάκριβα. Αλλά λογικό είναι, όταν ο σεφ έχει έμπνευση και θέλει να σερβίρει Mπαρμπουνάκι Τηγανητό σε Σπανάκι Βουτύρου με Σάλτσα Σαφράν ή Τούρτα από Ανθότυρο με Σπαράγγια και Κουκουνάρι ή Μιλφέϊγ απο μελιτζάνες γκρατινέ με κόλιανδρο. Μερικές προσφορές μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνουν τα ποτά, οπότε βλέπεις εσύ μια τιμή και χαίρεσαι και πιο κάτω σου λέει βάλε και 10 ευρώ το κεφάλι για τα κρασιά και τα αναψυκτικά, σε απεριόριστη ποσότητα.

Κάποιοι έχουν ωράριο. Δηλαδή πάνω στο τσακίρ κέφι, κλείνουν τα φώτα και οι καλεσμένοι ακολουθούν στα τυφλά το φως από τις εξόδους κινδύνου. Αν πατήσεις την τουαλέτα της μπροστινής χρεώνεσαι 5 ευρώ. Αν θέλεις να το αποφύγεις μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, γιατί τόσος κόσμος θα δουλέψει υπερωρίες. Ενώ εσύ θα δουλεύεις υπερωρίες μια ζωή για να ξεπληρώσεις τον γάμο σου. Πολλά και τραγελαφικά σας λέω.

Υπάρχει πάρκινγκ ρωτάμε; Ναι αλλά δεν είναι δωρεάν. Σιγά μην ήταν. Βέβαια υπάρχουν στενάκια που θα βρουν να παρκάρουν οι καλεσμένοι σας καθώς και ιδιόκτητα πάρκινγκ. Εξάλλου δεν θα είναι και για πολύ, έχουμε ωράριο remember;

Στολισμός αυτά τα άσπρα λινά τραπεζομάντιλα και κάτι κεράκια, προσφορά μας.

Ο dj εκτός τιμής φυσικά. Δυο ηχεία αρκούν, δεν έχουμε ηχητική εγκατάσταση.

Όμως σας κάνουμε δώρο μια νυφική σουίτα. Με σαμπάνια και φρούτα. Ντίρλα ο γαμπρός κι η νύφη. Κάποιοι κάνουν και δώρο γεύμα για την πρώτη επέτειο. Ε ναι καλό είναι αυτό. Σε ένα χρόνο ας φάμε κι εμείς σαν άνθρωποι, να λαδώσει το εντεράκι μας, μετά από το ντοματόρυζο που θα τρώμε για εξοικονόμηση χρημάτων. Θα μας τα φάνε όλα για τη δεξίωση.

Πήραμε και σε ένα που φαινόταν λίγο παρακμιακό. Μας ρώτησαν αν θέλουμε ζωντανή ορχήστρα ή αν θα φέρουμε τη δικιά μας. Μισό να πάρω τη Θώδη αν είναι available! Νησιώτικα, ηπειρώτικα κλπ σωστά; Αυτά δεν θέλετε; Ο γαμπρός ενθουσιάστηκε. Θα καεί το πελεκούδι. Εγώ πάλι πιστεύω ότι η ορχήστρα θα κλέψει την παράσταση. Και θα μας κλέψει γενικά!

Ψυχραιμία.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poli oraio to louloudi sou....oso gia ta ipoloipa... tha pliroseis kai ta xiristika...moni sou oute auta den sou kanoun doro!

Naf είπε...

Α ακου να δείς χρυσό μου, αμα δέν έχεις για κυρίως πιάτο αηδονόγλωσσες φρικασέ γαρνιρισμένες με φύλλα χρυσού δέν λέει. Αμα είναι να κάνετε τσιγκουνιές να το πώ και στους άλλους να μην έρθουμε. Έχουμε κι αλλού να πάμε. Σε κάνα Island σίγουρα. Τουλάχιστον σε ένα κτήμα Νάσιουτζικ. Είναι must πλέον όλη αυτή η κοροιδία!
Εγώ λέω να χαλαρώσετε λίγο και σίγουρα θα βρείτε το ιδανικό και σε λογικές τιμές. Μήν τρελαθούμε πρίν το γαμο καλέ...
Εξάλλου έχεις κι αλλα βάσανα on the way...hihihihih
smouts

Psipsinel είπε...

pantrevese koritsaki? bravo !!!!
kales etimasies.. ke polli ipomoni:)

mirelen είπε...

Πάνο τα ξυριστικά ο γαμπρός, εγώ θα κάνω αποτρίχωση!

Ναφ, πολύ εκλεκτική είστε, για να ξανατσεκάρω τη λίστα με τους καλεσμένους να σβήσω δυο-τρεις! :-)

Ψιψινέλ, ω ναι! Σε ευχαριστώ!