23/9/11

Episode 2: the one where Eleni gets pregnant (again!)


Να σας πω κάτι; Είμαι έγκυος. Και είμαι άνεργη και τα χαράτσια έρχονται κάθε μέρα στο γραμματοκιβώτιο. Και χέζομαι από το φόβο μου και πάει χαμένο το Activia. Και το 90% των γνωστών και αγνώστων στους οποίους ανακοίνωσα ότι είμαι έγκυος με ρώτησαν αν το θέλαμε. Κάποιοι ρώτησαν «πάλι;» Βασικά, μόλις το γεννήσω το πουλάω, το θέλεις; Ναι ρε φίλε, το θέλαμε. Αν δεν το θέλαμε, δεν θα το κάναμε, πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε και ξέρουμε τι εστί αντισύλληψη. Και ξέρουμε πως υπάρχει κρίση, άλλα ένα πιάτο φαγητό το παιδί μου έχει να φάει. Και εγώ στο κάτω κάτω, πάλι διαβήτη μάλλον θα έχω και δεν θα τρώω. Και μη με κάνεις να νιώθω άσχημα αν ζητάω που και που βοήθεια από τη μάνα μου ή την πεθερά μου. Δεν επέλεξα εγώ να μην έχω δουλειά. Δεν μου έδωσε κανείς την ευκαιρία. Και ξέρεις ότι προσπάθησα πολύ. Και στο τέλος ξέρεις τι κατάλαβα, ότι είμαι πολύ καλή μαμά. Αυτό ξέρω να κάνω καλύτερα από οτιδήποτε στον κόσμο. Και είμαι υπερήφανη για το παιδί μου και γελάω μαζί της από το πρωί που ξυπνάμε μέχρι το βράδυ που πάμε για ύπνο. Η αμοιβή που εισπράττω στο τέλος της μέρας μπορεί να ξεπληρώσει όλες μου τις έκτακτες εισφορές. Και ζω σε ένα ωραίο σπίτι και ο άντρας μου με αγαπάει και θα κάνουμε κι άλλο ένα παιδάκι και θα βουλιάξω μέσα στην ευτυχία. Και δεν θα μου μαυρίσει την ψυχή τίποτα, ούτε εσύ που με κοιτάς με μισό μάτι, ούτε εσύ που με λυπάσαι. Αυτό το μωράκι που είδα το πρωί στον υπέρηχο σήκωσε ψηλά τα χέρια και περιμένει την αγκαλιά μου.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

giati kai magas eisai...kai dikio eheis...kai kala ta les...

Ανώνυμος είπε...

kai giati distihos ta blogs ta diabazoun mono (kai ohi mono) autoi pou den hreiazontai tis apantiseis-diloseis sou... gia na katalaboun...auta pou theleis...noiotheis...zeis...

Ανώνυμος είπε...

ki an autoi pou kataferan na se valoun se skepseis to axizoun...giati tous ipoloipous den tous ipologises pote...
min stenahoriesai...
an i zoi den eihe epiloges eukoles i diskoles...
ki an autes den itan telika dikes sou (sas)...
ki an autes vriskan simfonous tous pantes giro sou (sas)...
kati tote sigoura den tha pigaine kala...

Ανώνυμος είπε...

kai nai autos pou sholiazei toso fanatika tin teleutaia sou anartisi den einai para autos pou tha einai panta sto plai sou (sas)...
vourkomenos tora...
pk

Crazy Tourists είπε...

Με το καλό το νέο μωρό και μην ακούς κανέναν! Όλα καλά θα πάνε, αγάπη να υπάρχει!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Καλά, τι σόι ερώτηση είναι το αν το θέλατε; Έλεος...

Asteri (Maria) είπε...

Με το καλό να έρθει το μωράκι :)

Eliza (gaitanaki) είπε...

Me το καλόοοο! ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ!!! Αλλη μία αγγαλίτσα-συμμαχος στις δυσκολίες της ζωής!!!

popelix είπε...

Αχ κοπέλα μου γλυκειά, μέσα στην καρδιά μου σ' έχω! Με πήρε πρόσφατα μια φίλη που εγκυμονεί ξανά και την έκραξαν άσχημα οι δικοί της. Πόσο λυπημένη ήταν... Μάνα-γερά-με τσαμπουκά και... χιούμορ που όπως φαίνεται διαθέτεις πολύ!

Σε ασπάζομαι και ας μην σε ξέρω, σμουτς!

not-just-mums είπε...

άντε πιααααα!!!!!!! μπαίνω τόσο καιρό να δω πότε θα το γράψεις επιτέλους!!!!!!και τώρα που το έγραψες... γράφτους. και ξέγραψέ τους και συνέχισε να ονειρεύεσαι. είσαι τυχερή που έχεις τον...pk να ονειρεύεστε μαζί τα ίδια όνειρα, και αυτό δεν μπαλαντζάρει με καμία δουλειά, κανενός κόσμου.

mirelen είπε...

σας ευχαριστώ όλες και όλους.......

p.s. και να φανταστείς γιολίνα ότι ο Pk είναι ο αδελφός μου... ο πιο γλυκός του κόσμου!!

One Happy Dot είπε...

Κι εμείς θα είμαστε εδω...ξανά και ξανά και ξανά! Γιατί οι χαρές σας έχουν γίνει χαρές μας...γιατί έτσι είναι η ζωή, με τις έκτακτες στιγμές εκτός από τις έκτακτες εισφορές! Σας φιλώ όλους...και τους 4 πια! :)

eriol78 είπε...

Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο.

Όχι μόνο για την εγκυμοσύνη, αλλά και (κυρίως) για την στάση σου απέναντι στην πραγματικότητα σου!

Δεν βλέπεις την ανεργία ως πρόβλημα, αλλά ως ευκαιρία για να γίνεις fulltime Μαμά (ναι, κεφαλαίο το Μ).

Με την αγάπη όλα ξεπερνιούνται.

Και πάλι συγχαρητήρια!

mamalydia είπε...

Πολυ όμορφο ποστ!

Με το καλο το μωρακι σας! :-)

Biberologio είπε...

reeeeeeeeeeeee.... MPRABOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!
exw kataxarei ki as mh se xerw! Pleon otan kapoia mou leei oti einai egkyos tsirizw gioupiiiiiiiii!einai teleio teleio teleio!

(akou "pali?" hahahah an einai dynaton, na pw oti eixes 5-6 paidia , ok)

Psipsinel είπε...

bravooooo
poli xerome :)

Ρεβεκκα είπε...

Μαρεσει πολυ ο τσμπουκας σου,η αισιοδοξια σου και η αποφασιστηκοτητα σου.Ολα καλα θα πανε γιατι εχεις δυναμη κ μια οικογενεια που σε κανει ευτυχισμενη...ολα τα συστατικα για μια πετυχημενη συνταγη.Φιλια πολλα.

Ανώνυμος είπε...

Ελενακι μου ειναι πολυ μεγαλη η ευτυχια να περνας την μερα σου με το δικο σου κερασακι....ΝΑΙ να λες οταν σε ρωτανε αν εργαζεσαι!..να τους κοιτας στα ματια και να λεςεπισης ''εργαζομαι ειμαι ΜΑΝΑ..μπορει να μην κολλαω ενσημα ή να παιρνω αδεια,μπορει να μην γεμιζω τις τσεπες μου με χρηματα(στις μερες μας εξαλλου ειναι ετσι κ αλλιως σπανιο)..αλλα γεμιζω την καρδια μου με το μοναδικο συναισθημα της απολυτης ευτυχιας οταν η μικρη κανει καποιο κατορθωμα,λεει κατι εξυπνο ή απλα γελαει ευτυχισμενη που περναει την μερα της μαζι μου''!!!!!!!!!

Σοφία είπε...

Μερικές φορές οι άνθρωποι λένε τα πιο χαζά πράγματα. Μη δίνεις σημασία. Τα παιδιά είναι ευλογία. Με το καλό σου εύχομαι!