1/12/11

December

 Ποτέ δεν δενόμουν με ημερομηνίες και μήνες. Μια χαρά περνούσα στις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά δεν τις περίμενα σαν τρελή από το καλοκαίρι. Όμως αυτός ο Δεκέμβρης είναι διαφορετικός. Όπως ήταν και ο περσινός...και ο προπέρσινος.
Δεκέμβρη γεννήθηκα. 5 του μήνα.
Δεκέμβρη φέραμε το κοριτσάκι μας στο σπίτι.
Δεκέμβρη, πριν δυο χρόνια περάσαμε την πιο αθόρυβη πρωτοχρονιά με το νεογέννητο στο σπίτι. Δεν ξέραμε, να κοιμηθούμε; Ή να περιμένουμε να πάει δώδεκα; Ήμασταν μόνο οι τρεις μας!
Δεκέμβρη, πέρυσι, δεν στολίσαμε δέντρο γιατί ανησυχούσαμε για αν θα έμενε στη θέση του. Ένα μικρό ξωτικό θα μπουσούλαγε γύρω του.
Φέτος, ο Δεκέμβρης μπαίνει σήμερα και σε δύο μέρες θα έχουμε το πάρτυ της μικρής που της το ετοιμάζω με τόσο αγάπη. Για τα γεννέθλιά της.
Την άλλη εβδομάδα, θα κάνω το Β’ επιπέδου και θα μάθουμες σημαντικές πληροφορίες για το νέο μέλος. Και ίσως το «το μωρό», γίνει «το κοριτσάκι» ή «το αγοράκι» μας. Να πάρει σχήμα στο μυαλό, γιατί στην καρδιά έχει πάρει τη θέση του ήδη.
Μετά πάμε μίνι διακοπές οι τρεις μας. Δεκέμβρης είναι, ας χιονίσει εκεί που θα πάμε. Να ντυθούμε καλά και να βγούμε να παίξουμε με το χιόνι.
Δεκέμβρης, λες να βρήκα τον μήνα μου μετά από 33 χρόνια;;

p.s. εσύ που με ξέρεις καλά μέσα από αυτό το blog ή συναντιόμαστε κι έξω σε αυτή τη ζωή, θα ξέρεις ότι ο μήνας αυτός κρύβει και μια πληγή, μεγάλη και σημαντική. Ας μπει κι αυτή στη λίστα, κι ας είναι δυσάρεστη, είναι από αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς.

13 σχόλια:

Antigoni Charatsidou είπε...

Το κείμενο σου θα μπορούσα να το έχω γράψει κι εγώ. 27 Δεκεμβρίου του 2009 γέννησα και ξυπνήσαμε με την αλλαγή του χρόνου από τους γείτονες.Πέρυσι κι εμείς φοβηθήκαεμ να στολίσουμε δέντρο, ενώ φέτος ήδη σχεδιάζουμε τα γενέθλια για το ανθρωπάκι μας. Βίοι παράλληλοι. Να τη χαίρεστε και με το καλό το νέο μέλος!

Unknown είπε...

Δεκεμβριανοί μας αγαπημένοι, να χαίρεστε πάντα και να γιορτάζετε -ήρεμα ή μεσα στην τρέλα- κάθε Δεκέμβρη για πολλά ακόμα χρόνια!

not-just-mums είπε...

μην το συζητάς. στο ημερολόγιο του sports illustrated you'd definetely be the December Girl!!!
να (θα) σας χαιρόμαστε!

AVRA είπε...

να το χαιρεσαι το κοριτσάκι σου!!

(εννοειται οτι είναι ο μηνας σου! :-) )

One Happy Dot είπε...

Αγαπάμε Δεκέμβρη μήνα, μήνα Δεκέμβρη! Ακόμα κι αν είχαμε λόγο να μην αγαπάμε, οι δικές σας οι χαρές μας φτάνουν και περισσεύουν!
Φιλί...δεκεμβριάτικο (οχι δεκεμβριανό!!!!)

Tes είπε...

Παρ΄ όλου που είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου νομίζω ότι είναι και ο καλύτερος, γιατί τα Χριστούγεννα μαζεύετε όλοι οι οικογένεια και περιμένουν να μπει ο καινουργιός χρόνος και να είναι ακομά καλύτερος από τον προηγούμενο.

Και ναι μπορώ να πω ότι όντως είναι ο ΜΗΝΑΣ ΣΟΥ, με τα καλά και τα δυσάρεστα (αντέ βρε συγκινήθηκα με το p.s.).

Φιλάκια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Δεκέμβρη που σε αγαπάμε και σε μισούμε, για ό,τι μας έδωσες και ό,τι μας πήρες. Χθες όλοι μιλούσαν για το ποστ και εγώ δεν το είχα διαβάσει... καμιά φορά δεν προλαβαίνω. Αλλά προλαβαίνω να σε αγαπώ και εσένα και την οικογένεια που έχεις φτιάξει... και μεγαλώνει σιγά-σιγά δίπλα μας ολοένα... ΄Οσο γι' αυτούς που έφυγαν τέτοια εποχή (κι είναι πολλοί θυμήσου...) οι άνθρωποι που έρχονται ή φεύγουν Δεκέμβρη μήνα δεν ξεχνιούνται εύκολα... Τοξότες sister!!!!!
Χ.

Ανώνυμος είπε...

Όλα ζουν αν τα θυμάσαι... Εύχομαι μόνο χαρές και απο εδώ και στο εξής μόνο γλυκούς Δεκέμβρηδες. Με μπόλικη άχνη απο κουραμπιέδες και γλυκό σιρόπι απο μελομακάρονα. Σε διαβάζω και είμαι καιρό φιλοξενούμενη στο εξοχικό σου αλλά σου γράφω πρώτη φορά. Όλα με το καλό και με υγεία καλή μου οικοδέσποινα. Σοφία

Σοφία είπε...

Πολύ γλυκό και ολίγον πικρό ποστ. Από εδώ και στο εξής εύχομαι όλο γλύκες να φέρνει αυτός ο μήνας! Σε φιλώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο μήνας Δεκέμβρης και για εμένα σημαίνει πολλά.Εκείνο το μήνα του 2005 έφυγε ο παππούς μου.Αλλά ο Δεκέμβρης μου θυμίζει τα Χριστούγεννα και αυτό με κάνει να αισθάνομαι φανταστικά.Γιατί ξέρω πως θα περάσω ωραία . Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το νέο μέλος της οικογένειας. Θέλω να μην στεναχωριέσαι για τίποτα και να είσαι πάντα χαμογελαστή,το παν για εσένα τώρα είναι το μικρό μέσα στην κοιλίτσα σου.
Παναγιώτα

mirelen είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα όμορφα λόγια σας.

Ανώνυμος είπε...

Αν το καλοσκεφτεις...ή απλα αν κανεις μαθηματικα....η πληγη που σου εφερε στη ζωη σου αυτος ο μηνας ηταν ΜΙΑ.....και μετα ακολουθησαν ΟΛΕς οι χαρες...!!!!!!οποτε μαλλον ισχυει το οτι ''οταν ο Θεος αποφασιζει να παρει καποιον απο κοντα μας ειναι γιατι κανει χωρο στην καρδια μας για μια επομενη χαρα..!!!!!!!!''........................................

Biberologio είπε...

Dear δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είσαι ΤΟΞΟΤΗΣ! Εγώ έχω γενέθλια στις 8!!
Εύχομαι μόνο χαρές από εδώ και πέρα και με το καλό το νέο μέλος να γιορτάζετε κι άλλα birthday parties όλοι μαζί