22/4/12

Baby photo project

Εδώ και καιρό, αρκετό καιρό πριν γεννήσω, είχα αρχίσει να σκέφτομαι το πρότζεκτ φωτογράφισης του τέταρτου μέλους της οικογένειας. Δηλαδή τον τρόπο που θα κάνω τη μηνιαία φωτογράφιση του μέχρι να γίνει ενός έτους, έτσι ώστε να φαίνεται το πόσο μεγαλώνει και αλλάζει. Να σημειωθεί ότι εννοείται και θα υπάρξει πρότζεκτ γιατί ναι μεν το δεύτερο είναι ριγμένο, π.χ. κοιμάται υπό τον ήχο κλάματος, γέλιων και φωνών της αδελφής της, η αποστείρωση έχει πάει βόλτα και γενικά μεγαλώνει με λίγο πιο χαλαρούς γονείς από τους προηγούμενους, αλλά τουλάχιστον όλα αυτά δεν θα τα θυμάται όταν μεγαλώσει. Θα με ρωτήσει όμως: μαμά, εμένα που είναι η φωτογράφιση μου σαν αυτή της Δανάης; Και τότε εγώ τι θα πω, η δόλια μάνα; Αυτά είναι προβλήματα. Όχι τι θα ψηφίσω και τέτοια!

Λοιπόν, να ναι καλά το πίντερεστ και το ίντερνετ γενικότερα που με έσωσε από την επιλόχεια κατάθλιψη αλλά και μου έδωσε άπειρες ιδέες για τέτοιου είδους φωτογράφιση. Παραθέτω όσες βρήκα για να μαθαίνουν οι έγκυες, να παίρνουν ιδέες οι λεχώνες και να ορέγονται όσες σκοπεύουν να κάνουν παιδιά στο μέλλον.

Στο blog Young House Love, εβδομαδιαία φωτογράφιση του μωρού πάνω σε πολύχρωμα υφάσματα και μετά επεξεργασία με το photoshop για να προστεθεί ο αριθμός της εβδομάδας πάνω στο φορμάκι.


Κι άλλη μαμά blogger από το Making it Lovely φωτογράφιζε κάθε μήνα το παιδάκι της πάνω σε μια καρέκλα μπροστά σε ένα παράθυρο μια ηλιόλουστη μέρα (αλήθεια αυτό πώς το πέτυχε;;). Κάθε μήνα αλλάζει τον αριθμό στην κονκάρδα που έχει καρφιτσώσει στο φανελάκι.


Blogger συνέχεια. Πολύ αστεία αυτή η εκδοχή. Φοράει το ίδιο φορμάκι σε κάθε φωτογραφία με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να του είναι τόσο στενό που να βγάζει γέλιο!!! Από το blog Ericas Bloggity Blog.

Ωραία ιδέα για αγοράκι η γραβάτα με το νούμερο αλλά εδώ η φωτογράφιση πάει ένα βήμα παραπέρα. Κάθε μήνα, η μαμά προσέθετε και ένα ρούχο έτσι ώστε στο τέλος να είναι πλήρως ντυμένος ο μπόμπιρας. Αυτό ήταν πρότζεκ 6 μηνών.

Στη συνέχεια, γράμματα και νούμερα πάνω από το κεφάλι του μωρού προδίδουν την ηλικία του. Η μαμά λέει στο blog της ότι το πιο δύσκολο μέρος της φωτογράφισης ήταν ότι το μωρό ήθελε να τα φάει.

Μια από τις πιο γλυκές είναι η φωτογράφιση των τρίδυμων αδερφών Linus, Miles & Oliver, η μαμά των οποίων τα φωτογραφίζει μέχρι σήμερα και μετά προσθέτει με photoshop τα ονόματα και τον μήνα της ηλικίας τους. Είναι απίστευτο το πόσο αλλάζουν τα παιδιά μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο.

Και για το τέλος εγώ επέλεξα να ακολουθήσω την ιδέα του καλαθιού των ρούχων. Δηλαδή, πετάς το μωρό μέσα στο καλάθι με τα ... καθαρά ρούχα, ασιδέρωτα κατά προτίμηση και μήνα με το μήνα το μωρό μεγαλώνει και αρχίζει και πετάει από έξω ποδαράκια και χεράκια. Έτσι το καλάθι γίνεται μέτρο σύγκρισης. Και ως τώρα είχα ένα πολύ ωραίο στρογγυλό καλάθι που όμως δεν έκανε για αυτή τη δουλειά. Έτσι βρήκα ένα ωραιότατο και φθηνό πορτοκαλί καλάθι στο jumbo και σε δυο μέρες ξεκινάμε.
από εδώ
από εδώ

Και να θυμήσω ότι για τη Δανάη είχα φτιάξει αυτό. Δηλαδή την φωτογράφιζα κάθε μήνα δίπλα σε ένα κουκλάκι στην λαχανί πολυθρόνα!! 

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Τέλειες όλες οι ιδέες και αυτή με το καλάθι κορυφαία! Θα την έχω υπόψην μου για μελλοντική χρήση. Εγώ είχα κάνει αυτή με το φορμάκι που μικραίνει, η οποία όντως είναι πολύ αστεία :-)

Mirelen είπε...

Τι εννοείς είχες κάνει αυτή με το φορμάκι; Γιατί είχα την εντύπωση ότι δεν είχες παιδί κι ότι ήσουν μικρή κοπελίτσα;; :-P