2/5/12

Reading is Cool!!

Πριν από αρκετό καιρό είχα ανακαλύψει το site www.bookdepository.com από το οποίο μπορείς να αγοράσεις ξενόγλωσσα βιβλία και να σου τα στείλουν, οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς καθόλου μεταφορικά. Μάλιστα έχει έναν ωραίο χάρτη στην αρχική σελίδα που ανά πάσα στιγμή σε ενημερώνει ποιό βιβλιό αγοράζει κάποιος (ανώνυμα φυσικά) από κάθε χώρα. Είχα παραγγείλει το βιβλίο του Jamie Oliver που με μια σύντομη έρευνα μου ήρθε αρκετά πιο φθηνά από την ελληνική και την αγγλική έκδοση αν την αγόραζα από Ελλάδα. Και την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα άλλη μια παραγγελία με παιδικά κυρίως βιβλία, μερικά για το βαφτηστήρι μου και μερικά για τη Δανάη. Πήρα 7 καταπληκτικά βιβλία με 28 ευρώ!!!

Για μένα αγόρασα ένα βιβλίο που λέγεται How to be an explorer of the world του Keri Smith
Το επέλεξα χωρίς να το γνωρίζω καθόλου, αρχικά από τον τίτλο και μετά ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ για αυτό, εντυπωσιασμένη από το στυλ του και το περιεχόμενό του.
Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να μας δείξει τη γοητεία της λεπτομέρειας, μας λέει να σταμάτησουμε ένα λεπτό από τις βιαστικές ζωές μας και να παρατηρήσουμε γύρω μας. Να κρατάμε σημειώσεις, να γράφουμε λίστες και να μην αφήνουμε τίποτα να ξεγλιστράει.
Κι επειδή έχω άπλετο χρόνο στη διάθεσή μου..... (εδώ γελάμε) αυτό το βιβλίο μπορείς να το διαβάζεις όπως θέλεις. Διαλέγεις τυχαία μια σελίδα και εμπνέεσαι ή κάνεις αυτό που σου λέει!!

5 σχόλια:

Σοφία είπε...

Ο χάρτης του book depository είναι όλα τα λεφτά :-)

Αλήθεια, σου έρχεται πιο φτηνό από το Amazon?

Νατάσα είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για το site. Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον :-)

mirelen είπε...

Σοφία, νομίζω ότι είναι πάνω κάτω το ίδιο. Αυτή την περίοδο πάντως έχει ένα επιπλέον 10% έκπτωση.

Νατάσα, είναι πράγματι, έχω περάσει άπειρες ώρες ψάχνοντας για βιβλία!

mirelen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Biberologio είπε...

Πάνω που ήθελα να γράψω ποστ για να γκρινιάξω ότι το αμαζον κάνει νερά με τους χρόνους παράδοσης τελευταία!
Συνέκρινα τιμές και πράγματι βγαίνει πιο φτηνά και παρήγγειλα μερικά childrens' books κι εγώ. Για να δούμε...