9/1/13

Οργανώσου

Καλή χρονιά είπαμε; Η αλήθεια είναι την έλευση του νέου χρόνου την επισκίασε, τουλάχιστον για τη δική μας οικογένεια, η αγωνία για την ημέρα της βάπτισης της Μιράντας. Θέλω να γράψω ειδικό πόστ για τη βάπτιση απλώς περιμένω να έχω στα χέρια μου μερικές φωτογραφίες για να μπορέσω να την παρουσιάσω σωστά. Πάντως το θέμα της ("που πας χωρίς θέμα" που με κοροιδεύουν και οι ξαδέρφες μου) ήταν το Tea Party και όλα βασίστηκαν σε αυτό. Ήταν μια low budget βάπτιση, αλλά κατά τη γνώμη μου, δεν της έλειψε τίποτα. Αυτά όμως σύντομα σε άλλο ποστ.

Σήμερα θέλω να μοιραστώ δύο νέα πράγματα που έφτιαξα στην κουζίνα, στην προσπάθεια μου να την οργανώσω και να εκμεταλλευτώ όλους τους χώρους της. Καταρχάς μετά το ξεκαθάρισμα, πέταξα τουλάχιστον 5 σακούλες. Υπήρχαν "σκοτεινά" σημεία που δεν ήξερα ούτε κι εγώ ακριβώς τι είχα. Πετάχτηκαν πολλά, ληγμένα, σπασμένα κλπ, ορισμένες συσκευές που παραμένουν αχρησιμοποίητες εδώ και χρόνια μπήκαν σε πακέτο για να χαρισθούν και οργανώθηκαν όλα τα ντουλάπια. Το κλειδί στην όλη υπόθεση ήταν τα καταπληκτικά ραφάκια του ΙΚΕΑ που δημιουργούν επιπλέον χώρο μέσα στο ντουλάπι και είναι ιδανικό για τα ποτήρια και τις κούπες αλλά και για το ντουλάπι με τα τρόφιμα. Φυσικά έκανε τρομερή διαφορά στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά. Αλληλούια.



Επίσης, αυτά τα deliveroχαρτα βρήκαν επιτέλους τη θέση τους. Χάνονταν συνέχως ή τσαλακώνονταν. Κόλλησα με ταινία διπλής όψης ένα πλαστικό διαφανή φάκελο που ανοίγει από τη μια πλευρά στην εσωτερική πλευρά ενός ντουλαπιού. Έβαλα μέσα ΜΟΝΟ τα delivery που χρησιμοποιούμε πιο συχνά. Αποστολή εξετελέσθη.

Φυσικά οργάνωσα όλα τα cooking και baking εργαλεία ώστε να είναι συγκεντρωμένα στο ίδιο σημείο. Έβαλα σε πιο πρακτικό σημείο τις κατσαρόλες και τη χύτρα. Καθάρισα το ψυγείο και έκανα χώρο στην κατάψυξη. Ναι είχε ένα παγωτό λεμόνι που είχα φτιάξει το καλοκαίρι.
Έχω σκοπό να καθαρίζω, να ξεκαθαρίζω δηλαδή ένα δωμάτιο ανά εβδομάδα. Την κουζίνα την κατάφερα σε 3-4 ημέρες πάντως. Επόμενο το γραφείο, παίζει να βγουν από εκεί 322 σακούλες για πέταμα. Αν καταφέρω και καρφώσω κι ένα ράφι στον τοίχο θα φτιάξω ένα κανονικό χώρο για crafting!!!

Παράλληλα έφτιαξα λίστα για το σούπερμαρκετ με τα πράγματα που αγοράζουμε συνήθως, την τύπωσα και την έβαλα στο ψυγείο. Εκεί σημειώνουμε αυτά που μας λείπουν, τη στιγμή που το ανακαλύπτουμε και έχω σκοπό να καταφέρουμε να πηγαίνουμε μια φορά την εβδομάδα στο σουπερμάρκετ, γιατί ως τώρα τα πήγαινε έλα για δυο τρια πράγματα ήταν συχνό φαινόμενο. Επίσης θα καθιερώσω εβδομαδιαίο πρόγραμμα γευμάτων έτσι ώστε να ξέρω ακριβώς τη χρειάζομαι για την επόμενη εβδομάδα και να φτιάχνω τη λίστα του σουπερμαρκετ ανάλογα.

Και μετά από όλα αυτά τα αγχωτικά οργανωτικά, εσύ που με ξέρεις, πες πες, δεν το περίμενες; Δεν θα γίνω ψυχαναγκαστική στο υπόσχομαι. Όμως έτσι θα έχω περισσότερη ώρα για παιχνίδι!!! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Speechless!
΄Οταν μεγαλώσω θέλω να σου μοιάσω!!!!!!!!!!

Χρυσούλα

Crazy Tourists είπε...

Ωραία ραφάκια αυτά! Στο ντουλάπι με τα τσάγια και τους καφέδες θα κάνουν θαύματα νομίζω!
Επίσης μ'άρεσε πολύ η ιδέα με το μενού της εβδομάδας, θα την εφαρμόσω αν με αφήσουν οι γονείς να μαγειρέψω μια βδομάδα σερί!!
Καλή χρονιά, να χαίρεσαι τα κορίτσια σου! Να είναι πάντα χαρούμενες!

Τρελοτουρίστρια