11/1/13

Eco γλαστράκια centerpiece

Στη βάπτιση της Μιράντας έγιναν όλα χειροποίητα και οργανώθηκαν μήνες πριν έτσι ώστε να μπορέσω να τα κάνω χωρίς άγχος και πίεση. Το γεγονός ότι η βάπτιση ήταν low budget δεν ήταν μόνο λόγω ανάγκης αλλά και επειδή είμαστε πλέον της άποψης ότι δεν αξίζει να ξοδεύεις χρήματα για πράγματα που δεν θα μείνουν. Αξίζει να δημιουργείς αναμνήσεις, στα παιδιά σου και στους καλεσμένους και αυτό, πιστέψτε με μπορείς να το κάνεις με πολύ λίγα χρήματα.
Για παράδειγμα η διακόσμηση των τραπεζιών κόστισε 10 ευρώ για είκοσι βαζάκια με λουλούδια. Πώς; Ανακυκλώνοντας όλα τα μεταλλικά κουτιά που πέρναγαν από τα χέρια μας, π.χ. πουράκια, χυμός ντομάτας, κρέμες παιδικές κλπ κλπ. Έβγαλα και την πρωτότυπη ετικέτα και τύπωσα διάφορα vintage, τύπου παλιές συσκευασίες από προϊόντα από το ίντερνετ (λίγο flickr, λίγο pinterest, λίγο google). Τις κόλλησα με ταινία διπλής όψης και εγένετο το θαύμα. Μεταμόρφωση. Λίγες μέρες πριν από τη βάπτιση πήγα σε ένα φυτώριο και παρήγγειλα 20 γλαστράκια-σκυλάκια, αξίας 0,50 ευρώ το ένα. Μάλιστα ο κύριος μου τα διάλεξε ένα ένα ώστε να είναι ανθισμένα και σε καλή κατάσταση. Τα τραπέζια μας ήταν 8 και βάλαμε από δυο σε κάθε ένα και τα υπόλοιπα τέσσερα που περίσσεψαν διακόσμησαν τον μπουφέ.
Κόστος για τενεκεδάκια: 0
Κόστος για εκτύπωση: 0
Κόστος για λουλούδια: 10 ευρώ τα 20 γλαστράκια.
Συνολικό κόστος για 20 γλαστράκια:10 ευρώ.

Αν θεωρείται ότι η εκτύπωση κόστισε λόγω ανάλωσης των χρωμάτων του εκτυπωτή, τότε οκ, θα μπορούσα να έχω επιλέξει σελίδες από περιοδικά για πέταμα and this is recycling my friends.


Περισσότερα για το tea party σύντομα.

5 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Δε νομίζω ότι θα διάλεγα σκυλάκια, αλλά η ιδέα είναι πάρα πολύ καλή! Βγήκαν πολύ όμορφα!

Τρελοτουρίστρια

Βiberologio είπε...

Να σας ζήσει! ΠΟλύ ωραίο όνομα!

mirelen είπε...

Τρελοτουρίστρια,ούτε κι εγώ είχα σκοπό να πάρω σκυλάκια αλλά πανσέδες. Αλλά όταν τους είδα δεν είχαν το κατάλληλο ύψος και θα χάνονταν. Τα σκυλάκια ήταν χρωματιστά και εξίσου φθηνά, οπότε για αυτό κατέληξα εκεί.

Biberologio, ευχαριστούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Να σας ζήσει!Πολύ όμορφα τα έφτιαξες και ξέρεις πόσο αγαπώ diy, ε? :)

Unknown είπε...

Για βοηθα λιγο βρε μανα κι εμας για τα Prints μπήκες καπου συγκεκριμένα.Super η ιδεα σου και σκεφτομαι να την ακολουθησω