6/2/13

Ελέφαντες και φλαμίνγκο

Εντάξει προφανώς είμαι τρελή. Δηλαδή δεν μου φτάνουν δυο παιδιά, τα ξενύχτια, οι δουλειές του σπιτιού και το διάβασμα για το Ανοιχτό. Θέλω να βάζω κι άλλα στο κεφάλι μου. Από επιλογή. Θέλω να ζορίζομαι για να γίνομαι πιο δημιουργική και να βρίσκω τρόπους να αλλάζω τη μέρα μου, να μην είναι η μια ίδια με την άλλη. Και ναι, αντλώ τη δύναμη και την έμπνευση από τις μικρές αλλά ναι, υπάρχουν αυτές οι στιγμές που μου αρέσει να φτιάχνω κάτι, crafting, μουτζουρόνινγκ, ένα κέικ βρε αδελφέ και αμέσως νιώθω διαφορετικά.
Επειδή λοιπόν είμαι τρελή αλλά με φιλοσοφία, παρήγγειλα ραπτομηχανή, η οποία είναι καθ'οδόν και έχω τρελή όρεξη να αρχίσω να ράβω. Εννοείται ότι δεν έχω ράψει τίποτα, ποτέ, ούτε με το χέρι. Εδώ λοιπόν γελάνε.
Επίσης πήρα μέρος στο The Elevated envelope project. Μου το γνώρισε μια φίλη μου, η οποία έχει πάρει ήδη μέρος. Το ξέρετε; Λοιπόν, το οργανώνει μια κοπέλα από την Αμερική, η οποία ονομάζεται Tara Bliven. Σε αυτή λοιπόν δηλώνεις συμμετοχή και σε οργανώνει σε ομάδες, μικρές ή μεγάλες, τα μέλη των οποίων στέλνουν ο ένας στον άλλον ...γράμματα. Αλλά δεν είναι απλοί pen pals, όπως κάναμε παλιά. Η Τara προτείνει μια θεματολογία βάση της οποίας πρέπει να φτιάξεις με τα χεράκια σου τους φακέλους. Δηλαδή φουλ δημιουργικότητα και φαντασία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν θέλεις τον υπολογιστή σου αλλά όσο λιγότερο μπορείς, με την έννοια ότι δεν θα σχεδιάσεις κάτι και θα το τυπώσεις. Καλύτερα π.χ. να το ζωγραφίσεις απευθείας στον φάκελο. Από την άλλη δεν είναι και scrapbooking, του στυλ κολλάω πραγματάκια το ένα πάνω στο άλλο.
Μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε:
 
 
 
 
 
 
 
Δηλαδή, πείτε, δεν θα πετάγατε από τη χαρά σας αν λαμβάνατε έναν τέτοιο φάκελο; Χαλάλι κι ας ερχόταν μαζί και η ΔΕΗ με το χαράτσι δηλαδή.
Λοιπόν, κάτι τέτοιο θα κάνω κι εγώ. Εχω να στείλω 9 φακέλους σε όλο τον κόσμο. Αμερική, Αγγλία και Καναδά. Και Ελλάδα γιατί στη λίστα μου είναι και η φίλη μου!!!
Επέλεξα θέμα το ζωολογικό κήπο και κάθομαι και κλέβω ιδέες από παιδικά βιβλία και κάνω σχέδια και διάφορα ζώα για να δω τι ακριβώς θα κάνω στους φακέλους. Και για όσους με γνωρίζουν, εντάξει αυτό δεν είναι ακριβώς "Ελένη". Δηλαδή δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Κλέβω τους μαρκαδόρους της κόρης μου και ζωγραφίζω ελέφαντες και φλαμίνγκο. Περαστικά μου. Ξέρω ξέρω.
 
 

4 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Τι ωραία ιδέα! Πολύ ωραίο πράγμα να έρχεται ο ταχυδρόμος και να σου φέρνει γράμματα!!
Είμαι τραγική στη ζωγραφική όμως ρε γαμώτο!!

Τρελοτουρίστρια

mirelen είπε...

Κι εγώ τραγική είμαι αλλά είδες τι ωραία καμηλοπάρδαλη έφτιαξα!
:-)

Crazy Tourists είπε...

Αυτό σκεφτόμουνα όταν είδα τις ζωγραφιές! Ότι η καμηλοπάρδαλη είναι τέλεια!! Και η μαϊμού!!

Τρελοτουρίστρια

Crazy Tourists είπε...

Για έναν περίεργο λόγο το ψήνω έντονα!! :)

Τρελοτουρίστρια