20/10/15

Art Lab (dot challenge)

Φέτος δεν επιλέξαμε να στείλουμε τα κορίτσια σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα. Η Δανάη πάει πρώτη δημοτικού και η Μιράντα στον παιδικό σταθμό. Γυρνάνε στο σπίτι γύρω στις 2 και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να φάμε, να διαβάσει η μεγάλη τα μαθήματά της και να κοιμηθεί η μικρή. Αν είχαμε κάτι, θα έπρεπε στις 5 να είμαστε πάλι στον δρόμο και να τους μένει ελάχιστος χρόνος μαζί, για να παίξουν, ή για να βγούμε μια βόλτα όλοι μαζί, ειδικά τώρα που ο καιρός κρατάει πολύ. Στο παρελθόν έκανα πολλά πράγματα μαζί τους, από ιδέες δικές μου ή από όλο αυτό το πλούσιο υλικό που μπορείς να βρεις στο internet. Όμως η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό το είχα αφήσει εντελώς. Παίζανε μαζί ή βλέπανε τηλεόραση ή περνάγαμε αρκετή ώρα στο πάρκο και δεν κάναμε κάτι πιο δημιουργικό, έστω και για λίγο. 

Οπότε αποφάσισα, μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα να κάνουμε κάτι στο σπίτι. Μια δημιουργική δραστηριότητα που να έχει σχέση με χρώματα, ζωγραφική, τέχνη, στα δικά τους μέτρα πάντα και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορά της ηλικίας τους. 

Τα project αυτά σκέφτομαι να τα ανεβάζω στο blog γιατί μου φαίνονται πραγματικά απλά και ενδιαφέροντα και είναι ιδέες που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι του με υλικά που ίσως έχει ήδη. 

Το πρώτο είναι αυτό με τις σταγόνες χρώματος.



Το πρωτοείδα στο The Artful Parent και ενθουσιάστηκα. 

Είναι μια άσκηση συγκέντρωσης και το αποτέλεσμα είναι ένα ...έργο τέχνης. 

Χρειαστήκαμε:
χαρτί ακουαρέλας (ή ένα χοντρό χαρτόνι π.χ. η εσωτερική πλευρά από ένα κουτί δημητριακών)

αυτοκόλλητη ταινία (είχα τα washi tapes μου)

χρώματα τέμπερας

πινέλα (κατά προτίμηση τόσα όσα και τα χρώματα)





Ξεκινάμε!

Χρησιμοποίησα την αυτοκόλλητη ταινία για να φτιάξω ένα πλαίσιο στο χαρτόνι. Όταν στεγνώσει το έργο, και αφαιρεθεί η ταινία θα υπάρχει μια όμορφη κορνίζα.

Μετά εγώ έριξα μικρές σταγόνες από όλα τα χρώματα στο κάθε χαρτόνι. Διάσπαρτα και από λίγο.


Και μετά τους εξήγησα ότι πρέπει να απλώσουν τη μπογιά έτσι ώστε να καλύψουν όλο το άσπρο του χαρτιού αλλά θα πρέπει να μην ακουμπήσει το ένα χρώμα το άλλο. Μόνο τα ίδια χρώματα μπορούν να ενωθούν. Τα άλλα όχι.



Δεν είναι εύκολο!!! Θέλει αρκετή συγκέντρωση και προσοχή για να μην μπλεχτούν τα χρώματα.
Στο χαρτί της Μιράντας έβαλα λιγότερη ποσότητα γιατί πίστευα ότι θα της είναι πολύ δύσκολο. Όμως τα κατάφερε μια χαρά!!



Όταν τελειώσαμε, αφήσαμε το χαρτί να στεγνώσει και μετά αφαιρέσαμε την ταινία για να δούμε την κορνίζα και το έργο ολοκληρωμένο.





 Δεν είναι υπέροχη αφηρημένη τέχνη;





1 σχόλιο:

Crazy Tourists είπε...

Τι ωραία ιδέα που μου έδωσες! Ως τώρα φτιάχνουμε κολαζ και ζωγραφιζουμε (παλεύουμε δηλαδή να ζωγραφισουμε) με νερομπογιές (αλλά δεν ειναι πολύ ωραίες). Οι τέμπερες και ο τρόπος που προτείνεις ειναι ό,τι πρέπει! Θα το βάλω και σαν δραστηριότητα στο χριστουγεννιάτικο advent calendar που ετοιμάζω!