18/7/07

Το θαύμα κρατάει τρεις φορές


Η πιο ωραία ώρα της ημέρας είναι όταν ξαπλώνω κατά τις 9 στο κρεβάτι μου, βάζω το air-condition, μόλις έχω κάνει μπανάκι, έχω βάλει τις κρέμες μου και έχω τσιμπήσει και κάτι. Θα δω λίγο τηλεόραση και μετά θα έρθει η αγάπη να δούμε κανένα επεισόδιο Heroes (η αλήθεια είναι ότι το έχουμε παραμελήσει λίγο τον τελευταίο καιρό) ή καμιά ταινία. Και μετά… να κοιμηθούμε αγκαλιά να μπερδευτούν τα όνειρά μας.

Σε τρεις πρόσφατες στιγμές της ζωής μου ξύπνησε μέσα μου η ανάγκη να γράψω, ένα βιβλίο, ένα διήγημα, μια ιστορία. Πρώτα το ένιωσα στη συναυλία του Πλιάτσικα στο Λυκαββητό, όταν ο κόσμος είχε γίνει ένα και τραγουδούσε με μια φωνή. Μετά το ξανάνιωσα στο Σύνταγμα την Παρασκευή, στη συναυλία για την Πάρνηθα, όταν κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή για τους άτυχους πυροσβέστες. Και μετά άλλη μια φορά όταν ξεκίνησα το διάβασμα της Πριγκίπισσας Σαύρας, της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Τρίτωσε, κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσω.

Τρεις εβδομάδες μείνανε και για το ταξίδι. Τι συγκινήσεις θα ζήσω κι εκεί, στη μακρινή Κούβα… Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα φτάσουμε και θα έχουμε μπροστά μας 9 μέρες για εξερεύνηση. Αυτό θα είναι ένα αλλιώτικο ταξίδι, σε άλλο πολιτισμό, παράξενο και διαφορετικό από τις χώρες της Ευρώπης. Μας είπανε να μην τρέξουμε στις παραλίες για μπάνιο αλλά να ρουφήξουμε ό,τι καλύτερο βρούμε μπροστά μας. Ανυπομονώ…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ante me to kalo kai best seller...
eida ena sokaristiko oneiro htes...imoun leei fantaros ki ekei pou mou ekanan kapsoni...xafnika ston ourano metakinithike me terastia lampsi kati san terastio nao...kai xafnika...agelakia arhisan na petane kai na mas sikonoun psila!!! 2a parousia...meta kapos mperdeutike afou ta agelakia kapou me pigainan...kai meta xipnisa...ti na simainoun ola auta?

mirelen είπε...

Pano,αυτά τα πράγματα είναι διαβολικά, που λέει κι η κα Λουκά. Μήπως είδες πολλά επεισόδεια Heroes μαζεμένα και σου έκαψαν τον εγκέφαλο. Και γιατί δεν μας το είπες χτες όταν βρεθήκαμε από κοντά; Ήρθε η ώρα να αρχίσεις να βλέπεις Lost για να ξελαμπικάρεις. Τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Ante kai otan tha kaneis parousiasi sto biblio tha eimai apo tous protous ekei gia na mou upograpseis to bilio sou. Kali arxi.
Tessie