23/10/08

New Dreams

Κυριακή μεσημέρι, λαμβάνω sms από τη Naf. «Περιμένω ποστ με θέμα: Η πρώτη μας Κυριακή στο καινούριο σπίτι! Αν δεν έχεις νετ, πήγαινε σε ίντερνετ καφέ.» Όμως εγώ δεν θέλω να αφήσω το ηλιόλουστο σπιτάκι μου και να ψάξω πρόσβαση στο διαδίκτυο. Άσε που μπορεί να χαθώ και να βρεθώ πάλι στο ΙΚΕΑ (κυριακάτικα θα είναι κλειστά!). Το σπιτάκι με θέλει εδώ, μια αγκαλιά με περιμένει στον καναπέ, φίλοι, γνωστοί, περίεργοι και πάσης φύσεως τεχνίτες παρελαύνουν από το κατώφλι μας.

Κάθε βράδυ, μια γατούλα έρχεται στην αυλή μας και μας κάνει χαρούλες. Είναι χαδιάρα, θέλει αγάπη και ήταν το καλύτερο καλωσόρισμα στο καινούριο μας σπίτι. Την ταΐζουμε, την χαϊδεύουμε και μάλλον μας αγάπησε κι αυτή. Γιατί δεν φεύγει σχεδόν ποτέ. Και είναι τόσο τυπική που δεν τολμάει να μπει μέσα. Κάθεται εκεί, στο παράθυρο και μας παρατηρεί.


Ψάχνω τα ντουλάπια της κουζίνας τρεις φορές για να θυμηθώ που έβαλα τι. Ένα δωμάτιο γεμάτο κούτες, άλλες ανοιχτές, άλλες κλειστές, με πράγματα που περιμένουν να μπουν στη θέση τους. Κλείνω την πόρτα και παρατηρώ τους χώρους. Είναι τόσο οικείο το σπιτάκι, σαν να το γνώριζα από πάντα. Περίεργο. Νιώθω μια αμηχανία. Πώς να διαχειριστείς την ευτυχία, δύσκολο πολύ. Μετά μου χαμογελάς, νιώθω σιγουριά, θα την είχα οπουδήποτε μαζί σου, αλλά εδώ έχουμε κι ωραίο φόντο. Παίρνω τα πινέλα μου και ξεκινάω τη ζωγραφιά μας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na pou valame kainourio post...
asinesthita mpainoevgaina sto mikro spiti sto livadi autes tis meres...par'olo pou ixera oti den eihes net!

i plaka einai oti kathimerina pernao apo to palio spiti...kai pou kai pou psahno na do mipos ehei kamia thesi parking gia na kano mia stasi!

pigate ligo makria einai i alitheia...alla pleon eheis eukolo parking!! kai ftini venzini!!opote tha mporo na to sindiaso...osa kaio gia na ertho tha ta vgazo apo tin diafora...

Naf είπε...

αχ μπορώ επιτέλους να ευχηθώ καλορίζικα (εκ του ιντερνέτιους γιατι απο κοντά θα τα πούμε σύντομα)!!!
μα τι τρελό γατί είναι αυτό;;το ερωτεύτηκα ήδη!

Psipsinel είπε...

kaloriziko!!!

mirelen είπε...

Panos, φαντάσου βάλαμε καινούριο ποστ πριν τα καινούρια φωτιστικά. Το μικρό σπίτι όνομα και πράγμα στο λιβάδι. Πάντως αν βρεις θέση μπροστά στο παλιό μας σπίτι, κοίτα να παρκάρεις και μετά να παίξεις και ένα τζόκερ, δεν χάνονται έτσι αυτές οι ευκαιρίες.

Naf, ορίστε σου έκανα το χατήρι!! Ευχαριστούμε, το γατί ήταν όρος στα συμβόλαια!

Psipsinel, ευχαριστούμε πολύ!

One Happy Dot είπε...

καλορίζικο το σπίτι και μεγειά το γατί!!! Τελικά και τα δυο σας διάλεξαν δεν τα διαλέξατε! Να θυμηθείς που έχεις βάλει τις κατσαρόλες!

mirelen είπε...

Dot, κατσαρόλες? κατσαρόλες? νομίζω ότι κάπου χάθηκαν στην μετακόμιση! Θα παραγγείλουμε απ' έξω!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά σιγά-σιγά να το τακτοποιήσουμε και το δωμάτιο με τις κούτες γαιτί περιμένει και η Παναγιώτα με τις βαλίτσες έτοιμη για τη μετακόμιση...
Η γειτόνισσα

Ανώνυμος είπε...

kanena post...tha grapseis....