3/3/09

Thailand, Krabi: Starter



Πως λέει το τραγούδι… «κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι» ακριβώς αυτό!
Αποχαιρετώντας την Ελλάδα μια παγωμένη Δευτέρα, όταν όλα τα δελτία καιρού, συμπεριλαμβανομένου και αυτό της Πετρούλας, προειδοποιούσαν για ακραία καιρικά φαινόμενα και χιόνια, δεν πιστεύαμε ότι εννιά ώρες μετά θα φτάναμε στην ηλιόλουστη Ταϊλάνδη με βαθμούς 39 υπό σκιά. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πρώτη μας στάση στο αεροδρόμιο της Μπανκόνγκ όπου δεν είδαμε πολλά, γιατί είχαμε μόλις 1 ώρα στο περίμενε για την πτήση για Κράμπι. Φισούνα και ξανά φισούνα και ολίγη αγωνία για το αν οι βαλίτσες μας κάνουν την ίδια διαδρομή ή θα βρεθούν σε καμία άλλη παραλία…
Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί περάσαμε πάνω από Τουρκία, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Δελχί. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της Thai ήταν αρκούντως διασκεδαστικό αφού περιελάμβανε ατομική οθόνη μπροστά στο κάθισμα και επιλογή από ταινίες, επεισόδια από δημοφιλή σήριαλ, τραγούδια, παιχνίδια, real time flight update, χάρτες, ειδήσεις από όλο τον κόσμο, πληροφορίες για τον καιρό… μέχρι να τα περάσεις όλα αυτά, να πάρεις κανένα δίωρο υπνάκο, να φας (βραδινό και πρωινό) είχες φτάσει. Λέμε τώρα… Ευτυχώς που η διπλανή θέση ήταν άδεια και απλωθήκαμε αλλιώς δ ε ν π ε ρ ν α ν ε ε υ κ ο λ α ε ν ν ι α ω ρ ε ς.
Το Κράμπι, λοιπόν δεν είναι νησί, είναι ένα παραλιακό μέρος στη νότια Ταϊλάνδη, εξίσου εξωτικό με το Πουκέτ και το Σαμούι αλλά λιγότερο δημοφιλές στους τουρίστες. Γιατί το επιλέξαμε; Μάλλον επηρεαστήκαμε από το ξενοδοχείο που μας πρότειναν στο ταξιδιωτικό πρακτορείο και δεν είχαμε και άδικο τελικά! Που βρήκαμε τα λεφτά; Είχαμε κάνει κομπόδεμα από το γάμο μας, όταν κάποιοι καλεσμένοι, σωστά σκεπτόμενοι, έδωσαν …φακελάκια. Και κάναμε μια συμφωνία… αυτά τα λεφτά είναι ιερά… είναι για ταξίδια!
Έχω πάρα πολλά να γράψω για αυτό το ταξίδι, οπότε μόλις ξεπεράσω λίγο το jet lag της επιστροφής, θα ξεκινήσω να γράφω για το … δεύτερο honeymoon μας!!!

3 σχόλια:

One Happy Dot είπε...

που να γράφεις καλέ! Βάλε το τσουκάλι στη φωτιά να μαζευόμαστε αγάλι αγάλι!

Spy είπε...

Μήπως το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της Thai, περιελάμβανε και προσωπική περιποίηση για τους άντρες;;;

(από περιέργεια ρωτάω)

mirelen είπε...

One happy dot, να τα να τα! Εντάξει, θα σας κάνω όμως τα καυτερά που έφαγα εκεί.

Spy, όχι. Τα μασάζ άρχισαν άμα τη αφίξει μας. (για τα μασάζ δεν θέλετε να πείτε; θέλετε να πείτε για κάτι άλλο; θέλετε να μου βγάλετε ξινό το δεύτερο honeymoon ακόμη δεν αρχίσαμε; θέλετε να πείτε πως εκείνη η Ταιλανδή αεροσυνοδός που τον φώναξε να του δείξει πως συσκευάζοντα τα μπριος εντός του αεροπλάνου είχε πονηρές προθέσεις; ντροπή)