10/3/12

Next door friends

Ξέρεις κάτι; Ώρες ώρες νιώθω πραγματικά τυχερή που παίζω το ίντερνετ στα δάκτυλα. Μπορώ να ξεχαστώ ώρες στο πίντερεστ ή να ξεψαχνίσω τα deco και crafting blogs ψάχνοντας για νέες ιδέες.
Όμως, νιώθω πραγματικά περήφανη που νιώθω μέρος μιας ομάδας, που θέλει δεν θέλει είμαι μέλος της. Των μαμαδοbloggers, που γράφουν το μακρύ τους και το κοντό τους, τις αγωνίες τους, τα αστεία τους, ποστάρουν φωτογραφίες, ατάκες, εμπειρίες, χαμόγελα, κλάματα, χωρίς να φοβούνται, χωρίς να αυτολογοκρίνονται. Γράφουν στο blog, ποστάρουν στο twitter, αναδημοσιεύουν στο facebook. Παράλληλα είναι και γυναίκες, ζουν τη ζωή τους, πάνε στις δουλειές τους, αλλά πάντα επιστρέφουν εδώ να πουν μια ιστορία για τη ζωή τους, που άλλαξε για πάντα από τη μέρα που έγιναν μαμάδες.
Κάπως έτσι γνώρισα την Aspa που με διασκεδάζει απίστευτα με τις ατάκες των δύο κοριτσιών της και να που λίγα χρόνια μετά, ποστάρω κι εγώ ατάκες της δικής μου κόρης. Και με φέρνει πιο κοντά, αυτή και η παρέα της, με νέους γονείς με το Μαμά Δες Μπαμπά Δες και το ολοκαίνουριο Μικροί Μεγάλοι.  Τη Γιολίνα, αδερφή ψυχή πολλών μαμάδων εδώ μέσα που τα λέει χύμα και σταράτα και βάζει σε λόγια και προτάσεις ό,τι θα έλεγα κι εγώ αν στεκόμουν μπροστά στον καθρέφτη. Την Stelluna, που την ανακάλυψα εν μέσω και της δικής μου εγκυμοσύνης και ένιωθα πως αυτό το αριστούργημα δεν θα μπορούσε να μείνει στο ίντερνετ, έπρεπε να τυπωθεί και να βρεθεί στο κομοδίνο όλων των μαμάδων to be (or not to be). Πρόσφατα ανακάλυψα την Sofia του shareyourlikes η οποία με εμπνέει για το crafting mood που με έχει πιάσει τώρα στα γεράματα, την Bebisthoughts που τα σπάει, περιμένω με αγωνία κάθε νέα ανάρτηση του γιού της. Την Εύα από τους Γονείς με Κολικούς που λατρεύω για το χιούμορ της και τον πρωτότυπο και τόσο αληθινό τρόπο που παρουσιάζει την πραγματικότητα με ένα μωρό.

Και είναι και η Biberologio, Mama El, η Mom of two Princes, η mama 35, η My little prince Nikolas και εντάξει ξεχνάω πολλές.....
Και ξέρεις πιο είναι το πιο ωραίο;. Δεν τις έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά. Δεν έχουμε πάει για έναν καφέ. Δεν έχουμε ανταλλάξει μήνυμα στο κινητό. Δεν έχουμε μιλήσει ούτε καν στο skype. Όμως με αυτές τις γυναίκες μας συνδέουν τόσα πολλά. Θα μπορούσαν να είναι οι καλύτερες μου φίλες. Και ξέρεις κάτι; Είναι!! Και νιώθω πιο δυνατή όταν διαβάζω τις αναρτήσεις τους. Και αυτή είναι η δύναμη του ίντερνετ. Θα κάνω το παν για να μην τη χάσω ποτέ!

15 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο ρε! μόνο αυτές τις μαμάδες ξέρεις online???:P

mirelen είπε...

οχι κοπελιά, ξέρω και την Naf, μόνο με αυτή είμαστε κανονικές φίλες και όχι ιντερνετικές και άσε που το προσωπικό blog της έχει πιάσει αράχνες, αυτό της κόρης θέλει γενική καθαριότητα!!

Unknown είπε...

ασχολείται όμως η άμοιρη με το 3ο u have to give her that!

Aspa είπε...

Είναι απίστευτη η δύναμη, η θετική ενέργεια και η συντροφικότητα που δίνουμε η μία στην άλλη μέσα από το internet!
Και όντως, *είμαστε* οι καλύτερες φίλες online και μερικές φορές δίνεται η ευκαιρία και γινόμαστε και καλύτερες φίλες offline και τότε η χαρά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη!

Υπέροχο post, μπράβο!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Όπως τα λες είναι! Και όλο και μεγαλώνει η παρέα μας!
Σε χαιρετώ*

mirelen είπε...

Αspa, σε ευχαριστώ! το έχω ξαναπεί ότι είσαι η έμπνευσή μου!

Μαμά Κουκουβάγια Βέρα, μεγαλώνει μεγαλώνει!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι! Η μαμά μου σ' ευχαριστεί πολύ για τα καλά σου λόγια κι εγώ επίσης αν και δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια αλλά τα έργα, όπως το άδειασμά της βιβλιοθήκης από όλα τα βιβλία της -ντάξει, όσα φτάνω- που έχω ανακαλύψει τον τελευταίο καιρό... Νομίζω η αδερφή μου με τη Δανάη θα έκαναν τρελή παρέα γιατί είναι και οι δύο πολυλογούδες-τι κακό κι αυτό! Φιλιά πολλά κι απ' τη μαμά μου, Νάντια!

mirelen είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, εγώ πιστεύω ότι κι εμείς οι δυο ταιριάζουμε γιατί μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Όσο για τις μικρές, όντως. Η δικιά μου σταματάει να μιλάει μόνο όταν κοιμάται. Φιλιά στη μαμά σου!

KaPaworld είπε...

Μια ακόμη νέα γνωριμία...μια ανάμεσα σε όλες!!

γονείς με κολικούς είπε...

Τι γλυκό post είναι αυτό;; Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Νιώθω κι εγώ το ίδιο σ' αυτή την παρέα. Μπορεί να λέει ο καθένας τα δικά του αλλά ρε παιδί μου, ανήκουμε τελικά σ' αυτή τη μεγάλη οικογένεια.
Να' σαι καλά να μας το θυμίζεις!

Σοφία είπε...

Έτσι νιώθω κι εγώ όπως κι εσύ! Ότι έχω πολύ καλές φίλες που δεν έχω δει ποτέ από κοντά αλλά μοιραζόμαστε τις ζωές μας και αυτό είναι υπέροχο και μαγικό! Δε μοιάζει με καμία άλλη σχεση στη ζωή μας! Κυρίως όταν καμιά φορά έχω τις μαύρες μου κ λαμβάνω προσωπικά μηνύματα...είναι απερίγραπτο το συναίσθημα! Σε ευχαριστώ πολύ που είμαι κι εγώ μέρος αυτής της καταπληκτικής και τρυφερής ανάρτησης! <3

mirelen είπε...

Μαζί KaPa, χάρηκα κι εγώ που σε βρήκα!!!

Γονείς με κολικούς, το νιώθω κι εγώ πραγματικά!

Σοφία, έχεις δίκιο φιλενάδα!!

Biberologio είπε...

Α να χαθείς συγκινήθηκα! και πόσο χάρηκα που με έβαλες μέσα στις φίλες σου! Keep up the good work φιλενάδα!
Και συνέχισε να γράφεις ατάκες της Δανάης γιατί έχουν πολύ πλάκα!

not-just-mums είπε...

χμ,και όμως ήμουν σίγουρη ότι έχω σχολιάσει, ευχαριστήσει κουλουπού. στήσου μπροστά στον καθρέφτη σου και πες: τί μουλάρα αυτή από το not-just-mums ρε συ. δε ξέρω, εγώ αυτό θα λεγα πάντως. σε φιλώ.

mirelen είπε...

biberologio, you are a next door friend indeed!

Not just mums, έχεις ευχαριστήσει στο fb αλλά εκεί είσαι μια άλλη και το ξέχασες!! :-p