17/3/09

Dream bookcases...

Είμαστε στη φάση που σκεφτόμαστε να προσθέσουμε μια βιβλιοθήκη στο πτωχό, πλην τίμιο, σαλονάκι μας για να τοποθετήσουμε τα βιβλία μας, παλιά και νεοαποκτηθέντα (βλ. την τριλογία της Stephanie Meyer, έπαθα τρελό, εφηβικό κόλλημα με τον Edward, και ακόμη μεγαλύτερο όταν είδα και την ταινία, ας μην επεκταθώ, διαβάζουν και σύζυγοι καμιά φορά εδώ και δεν θέλουμε ενδοοικογενειακό incident).

Μια πρώτη προσέγγιση σε έναν επιπλοποιό, συστημένο από αλλού, κατέληξε σε προσφορά των 5.500 ευρώ που σημαίνει λογικά ότι πουλάμε ό,τι άλλο περιέχει το σαλόνι για να αποκτήσουμε τη βιβλιοθήκη που μας λέει ο τύπος και αγοράζουμε και τρία σκαμπουδάκια από το ΙΚΕΑ, δύο για να καθόμαστε και ένα για να ακουμπάμε τον καφέ μας.

Πάμε παρακάτω, λοιπόν. Σε αναζήτηση νέας λύσης, η οποία μπορεί να είναι και η ΝΕΟSET ή το ΙΚΕΑ (εδώ που τα λέμε μπορεί να πάρουμε το ίδιο πράγμα σε μισή τιμή, με λίγο χειρότερη ποιότητα, αλλά ποιος ζει ποιος πεθαίνει…) περιδιαβαίνω στο internet για να πάρω ιδέες και μετά να τις πλασάρω στη μητέρα slash προσωπική μου διακοσμήτρια. Βρήκα καταπληκτικά πραγματάκια, κάποια λιγότερο πραγματοποιήσιμα εδώ μέσα αλλά από ποιος μου απαγορεύει να ονειρεύομαι…

Εδώ βλέπουμε μια εξαιρετική βιβλιοθήκη πάνω σε μια σκάλα. Βολικό για να αρχειοθετήσεις τα βιβλία σου, π.χ. στο τρίτο σκαλί δεξιά, στο εικοστό πρώτο αριστέρα. (http://weburbanist.com) Εδώ μια εκπληκτική ιδέα, λίγο ρηχή βέβαια. Αγοράζω βιβλία σύμφωνα με το χρώμα του εξωφύλλου για να φτιάξω μια χρωματιστή παλέτα. (http://weburbanist.com) Κι εδώ... βάζω βιβλία και ράφια όπου βρω, είναι τόσα πολλά... (http://weburbanist.com) H γνωστή Expedit από το ΙΚΕΑ, βασικά μου αρέσει γιατί δεν έχει πλάτη και την κάνει πιο ανάλαφρη, κάπως έτσι τη φαντάζομαι και τη δικιά μας αλλά όχι τόσο απλή...Κι αυτή μου φαίνεται απλά τέλεια αλλά ίσως δεν είναι τόσο σταθερή και δεν μπορεί να αντέξει το βάρος πολλών βιβλίων... (www.homeportfolio.com) Κι αυτές οι δύο σαν διαχωριστικό χώρου, καμία σχέση με αυτό που ζητάμε εμείς αλλά είναι καταπληκτικές! (η πρώτη από www.homeportfolio.com, η δεύτερη από www.flickr.com/photos/mazzali/2513411743)Και το τζάμι δεν με χαλάει, κάνει πιο κλασικό πάντως... (http://www.flickr.com/photos/simon_aughton/851041221)Άλλη μια από ΙΚΕΑ, η billy, συμπαθέσταση και φθηνή και έχει και ράφια για cd! Αλλά έχει πλάτη...

I'll be back with more....

2 σχόλια:

xryc agripnia είπε...

Καλα,αυτη στη σκαλα ειναι υπεροχη!
Παντως εγω πριν καμια δεκαπενταρια χρονια ειχα παρει μια απο την Νεοσετ -3μιση μετρα πλατος και μεχρι το ταβανι υψος- και ειναι σκυλι.
Τα ραφια ειναι βαρια και αντεχουν οσο βαρος θελεις-μεχρι που παταω επανω πολλες φορες- και ειναι αρκετα βαθια-35 ποντους- για να χωρανε και οι δισκοι μου.
Την ειχα πληρωσει ακριβα αλλα με εχει σωσει.

mirelen είπε...

Archive, κι εγώ την έχω ερωτευτεί! Επίσης έχω κι εγώ μια ΝΕΟSET και είναι όντως πολύ γερή αλλά δεν βολεύει για το καινούριο σπίτι η συγκεκριμένη!