9/3/09

Η νέα version του "Όνομα, ζώο, πράγμα"


... λέγεται "ζώο, πράγμα, χρώμα". Το παίξαμε με την Παναγιώτα και τη μαμά της την Κυριακή το μεσημέρι "χωρίς βαθμούς, για να μη το κάνουμε δύσκολο", σταματώντας σε όποιο γράμμα μας αρέσει και προσπερνώντας τα δύσκολα, διαλέγοντας το "Η" μόνο και μόνο για να γράψει η Παναγιώτα την πόλη "Ηράκλειο" επειδή την είχε ήδη στο μυαλό της (εγώ δεν θυμήθηκα καμία πόλη ή χώρα από Η). Με εντυπωσιάσε ο Μινώταυρος για ζώο, ο Καφετατζής (aka καφετζής) για επάγγελμα. Να σημειωθεί, γράφουμε και εναλλακτικές απαντήσεις αν έχουμε δυο στο μυαλό μας (βλ. κύβος, κολιέ). Και στη Μηλόπιτα, ήθελε να γράψει Μήλο αρχικά αλλά το άλλαξε γιατί το Μήλο δεν είναι φαγητό! Δελφίνι & Δανία πολύ καλά επίσης! Και φυσικά μιλάμε για τα πιο όμορφα γραμματούλια!!! Και να φανταστείς ότι πριν δυο χρονάκια δεν ήξερε να γράφει, να αντιγράφει, πόσο μάλλον να σκέφτεται και να γράφει. Είναι πραγματικά μαγικό!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha ftiaxo ena blog...kai tha anartiso...
simvoules...pros ton aderfo mou...
pos tha gnoriso ton shogun!!!
ean einai me ta podia ki esi me to podilato..mporeis na kaneis oti pas na ton patiseis...
an eiste ki oi 2 me ta podia..na tou peis pos pame kala...klp..
pou katheste kai sholiazete tin anipsia mou sto diadiktio!!!
xaxaxaxaxa

tha megalosei kai tha sas snobarei... kai den tha sas paizei...
afou tin ekthetete...
min sou po oti tha ftiaxei ki auti blog...kai tha sas krazei...i gria mou (i mana mou)kai i theia mou!!
kai oi treles pou kanoun...
tha leei kai gia ton theio tis...omos...ton jeaune premier!!
xaxaxaxa

mirelen είπε...

Panos, θέλω να γνωρίσω ένα άτομο που θα διαβάσει την πρώτη παράγραφο και θα καταλάβει τι εννοείς! Εγώ πάντως κατάλαβα και γέλασα πολύ... Μα τι μπαρούφες σε έβαζα να κάνεις Θέε μου... Και τα θυμάσαι ακόμη; Την "Τζαμάικα" να μου τραγουδήσεις και θα είμαστε εντάξει!! Χα χα.
Όσο για την Παναγιώτα, δεν την εξέθεσα, το αντίθετο μάλιστα. Αν θέλει της κάνω blog από τώρα. Όσο για το άλλο, εμείς θα είμαστε γριές κι εσύ θα είσαι jeune premier; Ποιός είσαι; Ο Benjamin Button?

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι και γνωστοί, περαστικοί από το σπίτι της Ελένης... προσοχή τι χειρόγραφα αφήνετε πίσω σας!!!! Θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας... Αποτυπώματα, γόπες από τσιγάρα και άλλες αποδείξεις επίσης πιθανόν να σας εκθέσουν... προσέχετε ακόμα τι λέτε και σε ποιον. ΄Ολα αυτά τα gadgets στο σαλόνι είναι κρυφές κάμερες...
Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που δεν έβαλε και τις δικές μου απαντήσεις!!!
Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ήταν ρε παιδιά ο Σογκούν;
Δεν θυμάμαι... Πάντως στα κονέ και τα παντρολογήματα της Ελένης πάντα πρωτοστατούσε ο Δημήτρης!!!
Χρ.

mirelen είπε...

Chris, να και μια που κατάλαβε για τον Shogun κι ας μην τον θυμάται! Εγώ πάντως ρώτησα κυρία μου αν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το υλικό... Ό,τι θα γελάει σε λίγα χρόνια μαζί μας η μικρή αυτό είναι το μόνο σίγουρο!