10/6/13

6 χρόνια μελό


6 χρόνια απόψε. Από τότε που παντρεύτηκα τον καλύτερο μου φίλο. Ξέρεις από εκείνες τις ιστορίες που λες στους ανθρώπους που γνωρίζεις για πρώτη φορά και δεν το πιστεύουν. Συμμαθητές από νηπιαγωγείο. Μαζί στο δημοτικό, μαζί στο γυμνάσιο, μαζί στο λύκειο. Μαζί και στην Αθήνα μετά για σπουδές. Ένας κρυφός έρωτας δικός του, καλά κρυμμένος, τόσο όσο να φαίνεται και να μην φαίνεται μαζί. Ο καλύτερος μου φίλος. Να ξέρει τα πάντα για μένα, να ξέρω τα πάντα για αυτόν. Ποτέ να μην συμπαθεί τους δικούς μου έρωτες και ποτέ να μην συμπαθώ τους δικούς του. Μαχαιριά στην καρδιά. Ζήλια κρυφή, διακριτική. Όμως ψιλοπερηφάνεια. Στραβά μάτια. Καλές κουβέντες.

Και ξαφνικά (;) μια μέρα το κλικ. Ταυτόχρονα. Πριν 12 χρόνια αυτό. Και κούμπωσε. Και ήταν το ιδανικό. Κι ας μην ήταν το μαγικό πρώτο ραντεβού που δεν ξέρεις τίποτα για τον άλλον. Ήταν το μαγικό πρώτο ραντεβού που ήξερες τα ΠΑΝΤΑ για τον άλλον. Τα καλά και τα κακά. Τις αδυναμίες και τη δύναμή του. Όμως τον κοίταγες πια με άλλα μάτια. Πιο μεγάλα, πιο ανοιχτά. Με το μέλλον μπροστά. Κοινό.

Και πρόταση γάμου και αρραβώνας που πρόλαβε τουλάχιστον ο μπαμπάς μου. Και ένα γάμος περίπατος. Πριν έξι χρόνια αυτό.

Μια ζωή χωρίς καβγάδες. Στις πιο μεγάλες μας εντάσεις, απλά σιωπούμε. Κοιταζόμαστε στα μάτια και αποχωρούμε. Ξέρουμε καλά πως δεν μπορούμε ο ένας χωρίς τον άλλον. Βρίσκουμε πάντα τη λύση. Κάπως μαγικά. Λέμε τα ίδια πράγματα συγχρόνως. Ξέρεις, αυτό το σπαστικό που ο άλλος είναι μέσα στο μυαλό σου. Που δεν μπορείς να κρυφτείς.

Και μετά ήρθαν ένα ένα τα παιδιά. Παρών. Απεριόριστη βοήθεια. Ο κυματοθραύστης μου στις δύσκολες μέρες. Κατανόηση. Υπερβολική. Από άλλο πλανήτη.

Κι όταν το σπίτι βουλιάζει από την ακαταστασία, τα ασιδέρωτα ρούχα είναι μέχρι το ταβάνι και το φαγητό δεν έχει μπει στο φούρνο στην ώρα του, ακόμη και τότε, δεν ύψωνει ποτέ τη φωνή. Παραμυθένιο το ξέρω. Όμως το ζω κάθε μέρα. Κάθε απόγευμα που ανοίγει η πόρτα και τραγουδάμε δυνατά και ρυθμικά «ήρθε ο μπαμπάς μας, ναι ναι ναι!». Ήρθε το άλλο μου μισό.

Μελό. Το ξέρω.

13 σχόλια:

MAD HATTER είπε...

Σας αγαπάμε πολυ να ζήσετε έτσι ευτυχισμένοι για πάντα

mommyinhappiness είπε...

Να είστε πάντα έτσι, μέχρι τα γεράματα!!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι αυτό το ωραίο μελό να το διαβάζουμε κάθε χρόνο, για πολλά ακόμη χρόνια!!!!Οινούσσες...

HelenZ είπε...

Μελό αλλά ωραίο. Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και να ζήσετε πολλά πολλά χρόνια μαζί.. Να χαίρεστε τα παιδάκια σας. Φιλιά!

4 seasons είπε...

Ποσο πολυ με συγκινησες να ξερες...
Να ζήσετε για παντα ευτυχισμένοι, αγαπημένοι κι ενωμένοι σαν γροθιά μέχρι τα βαθιά γεράματα σας εύχομαι

Ανώνυμος είπε...

Οντως 6 χρονια ενας υπεροχος γαμος μια υπεροχη αγαπη ... 10/6/2007 εκεινη η μερα το σπιτι ηταν στολισμενο πολλες φιλες μαζεμενες πανω απο την νυφη και εγω καθομουν και κοιταγα ΕΣΕΝΑ την θεια μου να ετοιμαζεται κατι που καποτε θα το περασω και εγω μια στιγμη που θα την ζησω και εγω ! Περιμενα σε εβλεπα ποσο ευτυχισμενη ησουν και καταλαβα απο εκεινη την μερα οτι ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ και οντως μεχρι τωρα ειναι υπεροχος με τα δυο σας μικρα αγγελουδια !! !
Παναγιωτα

Aspa είπε...

Να ζήσετε! Αν καθίσει κανείς και σας παρατηρήσει από μακριά (όπως έκανα για τελευταία φορά στην κοπή της πίτας), φαίνεται πόσο αγαπιέστε. :)

Φλώρα είπε...

Καλέ τι μελό, ποίημα!
Να γεράσετε μαζί, γεροί κι ευτυχισμένοι και να χαίρεστε την όμορφη οικογένειά σας!

mirelen είπε...

Σας ευχαριστώ όλους έναν έναν ξεχωριστά!

Γωγώ είπε...

Υπέροχη ανάρτηση, υπέροχο ζευγάρι. Να ζήσετε!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μία από αυτές τις ανώνυμες fun σου, που τυχαία μία ημέρα σε ανακάλυψε και έκτοτε σε ακολουθεί...
Ακόμα και μελό να το χαρακτηρίσεις λοιπόν-που δεν είναι-θα το αποκαλούσα μοναδικά ρομαντικό, ακόμα κι έτσι όμως είναι κάτι που έχει εκλείψει εκεί έξω κ είναι τόσο όμορφο, μαζί και παρηγορητικό, που υπάρχουν κάποιοι που το ζουν κ το. μοιράζονται. Να χαίρεσαι λοιπόν τους καρπούς αυτής της γλυκιάς σχέσης που έχεις-έκτισες και να χαίρεσαι τα μικρά αγγελούδια σου πρότυπη ΜΗΤΕΡΑ!!!
Να είστε πάντα γεροί κ δυνατοί, αγαπημένοι κ ενωμένοι σε ΟΛΑ!!!
Με ειλικρινή εκτίμηση....
"FROG"

Crazy Tourists είπε...

Να ζήσετε! να είστε πάντα αγαπημένοι!

Τρελοτουρίστρια

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καθόλου μελό! Υπέροχο το βρίσκω! Να είστε πάντα αγαπημένοι και δεμένοι! Καλώς σε βρήκα!